Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Odklejanie kosmowki
Odpowiedz

Odklejanie kosmowki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nova1941 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Dzisiaj bylam na USG i badalam bete
    Widoczny pecherzyk z mozliwym cialkiem zoltym. Jednak doktor widzi odklejajaca sie kosmowke 15mm. To sam poczatek ciazy, jeszcze bez zarodka. Czy moge cos zrobic zeby wspomoc ten zarodek?
    Lekarz powiedzial jedynie zeby sie oszczedzac, nie wspolzyc i nie dzwigac. Biore obecnie prolutex i cyclogest 3x dziennie wiec progesteronem jestem obstawiona, ale moze no spa max ? Tego mi lekarz nie zalecil a wiem ze to tez sie bierze...

2020-2021 starania naturalne
    2021-2022 program leczenia nieplodnosci IMiD
    2022 2xinseminacja
    2023 naturalna CP. Wyciety jajowod
    2024 program in vitro. 2 blastki
    2024 transfer. Zatrzymanie serduszka 8 tydz.
    2025.12 transfer. 14dpt beta 289 walczymy dalej!

Leki do transferu:
    Encorton, accofil, neoparin 60, acard, prolutex, cyclogest 3x1

Badania:
    Nasienie ✅️
    Kariotypy ✅️
    Droznosc jajowodow ✅️
    Biopsja endometrium z wycinkami cd 138 ✅️
    Komorki NK 120 ❌️
    Cross Match 23% ❌️✅️
    KIR AA, HLAC 1,2 ❌️
    Allo mlr 0%❌️
    Uklad krzepniecia: pai hetero,mthfr hetero, antytrombina 78% ❌️✅️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ