X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Odklejanie kosmowki
Odpowiedz

Odklejanie kosmowki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nova1941 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Dzisiaj bylam na USG i badalam bete
    Widoczny pecherzyk z mozliwym cialkiem zoltym. Jednak doktor widzi odklejajaca sie kosmowke 15mm. To sam poczatek ciazy, jeszcze bez zarodka. Czy moge cos zrobic zeby wspomoc ten zarodek?
    Lekarz powiedzial jedynie zeby sie oszczedzac, nie wspolzyc i nie dzwigac. Biore obecnie prolutex i cyclogest 3x dziennie wiec progesteronem jestem obstawiona, ale moze no spa max ? Tego mi lekarz nie zalecil a wiem ze to tez sie bierze...

2020-2021 starania naturalne
    2021-2022 program leczenia nieplodnosci IMiD
    2022 2xinseminacja
    2023 naturalna CP. Wyciety jajowod
    2024 program in vitro. 2 blastki
    2024 transfer. Zatrzymanie serduszka 8 tydz.
    2025.12 transfer. 14dpt beta 289 walczymy dalej!

Leki do transferu:
    Encorton, accofil, neoparin 60, acard, prolutex, cyclogest 3x1

Badania:
    Nasienie ✅️
    Kariotypy ✅️
    Droznosc jajowodow ✅️
    Biopsja endometrium z wycinkami cd 138 ✅️
    Komorki NK 120 ❌️
    Cross Match 23% ❌️✅️
    KIR AA, HLAC 1,2 ❌️
    Allo mlr 0%❌️
    Uklad krzepniecia: pai hetero,mthfr hetero, antytrombina 78% ❌️✅️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ