X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Odwarstwienie kosmówki
Odpowiedz

Odwarstwienie kosmówki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podbijam temat. Półtora tygodnia temu dostałam plamienia i silnych boli brzucha. Poszłam na usg i okazało się, że kosmówka pokrywa całe ujście szyjki macicy i usłyszałam, że to jest przyczyną. Dostałam nospę, magnez, potas. Wczoraj, równo 7 dni później, byłam na usg prenatalnym. Z dzieckiem wszystko ok, jednak okazało się że powstało odwarstwienie kosmówki z krwiakiem o wymiarach 26/6 mm, czyli prawie połowa wielkości dziecka... Dostałam zalecenie zwiększyć dawkę nospy, magnezu i oszczędzać się. Moja lekarka stwierdziła, że odklejenie nie jest duże i że to nic takiego. Nie dostałam duphastonu, powiedziano mi, że wcale nie muszę cały czas leżeć, po prostu mam dużo odpoczywać i nie dźwigać. Moja gin jest naprawdę świetnym fachowcem z ogromnym doświadczeniem, certyfikatami i jak najlepszymi opiniami i naprawdę nie mam powodu jej nie ufać... Wiem, że nie powinnam szukać porad w internecie ale jednak wiadomo, czyta się trochę. No i wszędzie dziewczyny piszą, że dostawały progesteron przy odklejaniu się kosmówki. No i zastanawia mnie to czy rzeczywiście nie trzeba leżeć... Sama nie wiem co mam sądzić, może któraś z Was jednak miała przy takim problemie takie same zalecenia jak ja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 22:14

gann3e3k131pma53.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ