X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Odwarstwienie kosmówki
Odpowiedz

Odwarstwienie kosmówki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podbijam temat. Półtora tygodnia temu dostałam plamienia i silnych boli brzucha. Poszłam na usg i okazało się, że kosmówka pokrywa całe ujście szyjki macicy i usłyszałam, że to jest przyczyną. Dostałam nospę, magnez, potas. Wczoraj, równo 7 dni później, byłam na usg prenatalnym. Z dzieckiem wszystko ok, jednak okazało się że powstało odwarstwienie kosmówki z krwiakiem o wymiarach 26/6 mm, czyli prawie połowa wielkości dziecka... Dostałam zalecenie zwiększyć dawkę nospy, magnezu i oszczędzać się. Moja lekarka stwierdziła, że odklejenie nie jest duże i że to nic takiego. Nie dostałam duphastonu, powiedziano mi, że wcale nie muszę cały czas leżeć, po prostu mam dużo odpoczywać i nie dźwigać. Moja gin jest naprawdę świetnym fachowcem z ogromnym doświadczeniem, certyfikatami i jak najlepszymi opiniami i naprawdę nie mam powodu jej nie ufać... Wiem, że nie powinnam szukać porad w internecie ale jednak wiadomo, czyta się trochę. No i wszędzie dziewczyny piszą, że dostawały progesteron przy odklejaniu się kosmówki. No i zastanawia mnie to czy rzeczywiście nie trzeba leżeć... Sama nie wiem co mam sądzić, może któraś z Was jednak miała przy takim problemie takie same zalecenia jak ja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 22:14

gann3e3k131pma53.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ