X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Oslabienie objawow ciazowych
Odpowiedz

Oslabienie objawow ciazowych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już po lekarzu jest już widoczne żółtko, za parę dni już powinien być zarodek. Dostałam duphaston. A plamienie nie wiadomo skąd. Ale już mi lżej.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, mowilam ze bedzie dobrze! Tez biore duphaston, profilaktycznie bo w lutym poronilam. Ciesz sie ze nie masz mdlosci, ja placze z bezsilnosci i wymiotuje tyle razy ze niewiem czy to sie szpitalem nie skonczy. Boje sie odwodnienia.

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny...Ja w okolicach 5 tc straciłam swoje objawy z dnia na dzień. Odeszło wszystko, łącznie z bólem piersi. Opadły mi i zrobiły się mega miękkie. Powtórzona beta nie miała przyrostu 100%. Lekarz powiedział mi wprost, że to może być koniec. Ale końca nie było. Wyrósł za to dorodny chłopak, obecnie 31 tc.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Oj, dziewczyny...Ja w okolicach 5 tc straciłam swoje objawy z dnia na dzień. Odeszło wszystko, łącznie z bólem piersi. Opadły mi i zrobiły się mega miękkie. Powtórzona beta nie miała przyrostu 100%. Lekarz powiedział mi wprost, że to może być koniec. Ale końca nie było. Wyrósł za to dorodny chłopak, obecnie 31 tc.

Kochana dobrze że tak się u ciebie skończyło. Ale każda z nas będzie zawsze będzie się martwić jak cos się wydarzy. No niestety taki nasz zwyczaj. Od samego początku już się martwimy o nasze maluchy.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pati, co slychac?? Wporzadku wszystko?

niedoczynnosc tarczycy

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się borykam z pojawiającymi się i znikającymi objawami i staram się nie świrować. Dziś od rana nie bolały mnie piersi ani brzuch. Można powiedzieć, że poczułam się nieciążowo. Miałam tak już kilka razy od momentu pozytywnego testu i za każdym razem mnie to trochę syresuje. Do wizyty mam tydzień i chyba zniosę jajo do tego czasu. Robiłam betę 2 razy i rosła ok. Nie chcę powtarzać bo i tak będzie co ma być. Tylko chodzę i sprawdzam cycki :-) Masakra. Pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam podobnie. Jestem dziś w 5 tygodniu 4 dniu.

A jak u Was? Okazało się, że jest ok i tak może być?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciąży biochemicznej która skończyła się poronieniem (jeśli można to tak nazwać, bo dziecka nie było) nagle ustały mi wszystkie objawy. Ale jeśli masz je na zmianę w sensie raz tak a raz nie, to nie ma się czym martwić ;) po prostu powinny się pojawiać co jakiś czas :) A co do sprawdzania cycków, znam dobrze to uczucie bo w obecnej ciąży od początku sprawdzałam, czy nie zmiękły..

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie raz czuję, a raz nie. Ogólnie czuję się dobrze i mało ciążowo, ale w 1. ciąży takie dokuczliwe objawy zaczęły mi się po 8. tygodniu. Na pierwszym usg byłam nastawiona na najgorsze bo super się czułam, a było ok. Liczę, że nic złego się nie dzieje. Chcę być dobrej myśli :-)

A na jakim etapie ustały Ci objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:04

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 witaj :) to ja zalozylam ten watek bo obawialam sie ze nagle ustapily objawy. Zupelnie niepotrzebnie. Pare dni pozniej wszystko wrocilo i jest do tej pory. Nie martw sie, co do bolu piersi raz bola a na drugi dzien nic.. i tak mam na zmiane. Z mdlosciami roznie bylo, czasami mialam czasami nie. Ale teraz mam kazdego dnia, czasami wymiotuje caly dzien a czasami tylko rano. Naslenie jest rozne i niewiem od czego to zalezy. Glowa do gory i nie zamartwiaj sie na zapas. Beta pieknie rosnie, wszystko bedzie dobrze

niedoczynnosc tarczycy

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ