pępowina dwunaczyniowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Postanowiłam założyć temat, bo nigdzie na forum nie znalazłam tego wątku. W poniedziałek miałam robione badania połówkowe, na usg wyszło, że pępowina jest dwunaczyniowa zamiast trzynaczyniowej. Do tego jeszcze nie widać było lewej nerki, z tego powodu prawa jest powiększona. Dziewczyny miałyście taki problem?? Im więcej czytam na ten temat tym bardziej się martwię. nie mam już sił, ciągle tylko płaczę. Jestem w 20 tyg ciąży, lekarz wysyłał nas na amniopunkcję ale nie zdecydowaliśmy się.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alka89 wrote:U mnie ten sam problem. Tez się to okazali ,czasem to uroda dziecka, a czasem wada serduszka lub powiązane z inną choroba. U mnie wyszło to najgorsze
Jezeli mozesz to napisz z jaka choroba to jest powiazane u Twojego szkraba.
Ja takze mam dwunaczyniowa, amomalii nie widza, ale skierowanie do kardiologa mam.
Zycze zdrowia malensrwu
-
polaola wrote:Jezeli mozesz to napisz z jaka choroba to jest powiazane u Twojego szkraba.
Ja takze mam dwunaczyniowa, amomalii nie widza, ale skierowanie do kardiologa mam.
Zycze zdrowia malensrwu
Ostogenezis inperfecta...ale to wyszlo pozniej. Jak po polowkowym bylam na echo serca wszystko było okTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Też mam pępowinę dwunaczyniową. Póki co na wszystkich badaniach wszystko prawidłowo, synek też dobrze przybiera na wadze. Każdy lekarz, u którego byłam utwierdzał mnie, że nie ma się czym martwić więc staram się nie myśleć, że mogłoby być coś nie tak.
Est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, daję znać, że urodziłam zdrowego synka mimo tej pępowiny. I dodam, że zdecydowaliśmy się z mężem na pobranie krwi pępowinowej, choć baliśmy się, że może być za mało ze względu na tę dwunaczyniowość (najmniejsza ilość jaka jest przyjmowana do banku to 20 ml). Okazało się, że udało się pobrać prawie 120 ml. Także myślę, że nie ma co się martwić, bo ta jedna tętnica po prostu jest grubsza i przepływy są równie dobre jak przy dwóch.
Est lubi tę wiadomość