X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje plamienie w 9 tygodniu
Odpowiedz

plamienie w 9 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • annnnia Nowa

Wysłany: 6 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Jestem w 9 tygodniu ciąży bliźniaczej dwujajowej. Od 6 dni miewam plamienia o kolorze kawy z mlekiem. Byłam u lekarza w pierwszym dniu plamienia i powiedział, że plamienia mogą trwać do 2 tygodni i póki nie ma żywej krwi nie mam się martwić. Ja oczywiście się martwię, bo czuję dodatkowo kłucie w podbrzuszu. Biorę luteinę i duphaston. Czy mam powód do zmartwień i czy powinnam udać się do szpitala?

• Leira Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annnnia wrote:
    Hej wszystkim! Jestem w 9 tygodniu ciąży bliźniaczej dwujajowej. Od 6 dni miewam plamienia o kolorze kawy z mlekiem. Byłam u lekarza w pierwszym dniu plamienia i powiedział, że plamienia mogą trwać do 2 tygodni i póki nie ma żywej krwi nie mam się martwić. Ja oczywiście się martwię, bo czuję dodatkowo kłucie w podbrzuszu. Biorę luteinę i duphaston. Czy mam powód do zmartwień i czy powinnam udać się do szpitala?

Ja bym zrobiła USG po min. tygodniu od plamienia, sprawdzić czy jakiś krwiak się nie pojawił - może być on źródłem plamień. Plamienie może też wynikać z tego, że w pochwie jest teraz duże ukrwienie i czasem może pęknąć jakieś naczynko (np. przy parciu przy wypróżnianiu), plamienie pojawia się też po USG dopochwowym, albo badaniu ginekologicznym. Generalnie ciemne plamienie nie jest traktowane jako zagrażające, ale jeśli nie znasz jego źródła to może być stresujące, dlatego dla pewności zrobiłabym USG kontrolne.

EDIT: Kłucie w podbrzuszu to akurat norma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 18:22

annnnia lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ