Po prostu dużo śluzu czy infekcja?
-
Dziewczyny, jestem w 10+4tc. Praktycznie od początku ciąży ciągle zalewa mnie ogromna ilość kremowego śluzu - biały, konsystencji gęstej śmietany. Nic nie swędzi, zapach jest raczej normalny. Czy to może być jakaś infekcja bez dodatkowych objawów czy raczej normalny śluz? W pierwszej i drugiej ciąży nie miałam takiego czegoś a teraz muszę gacie zmieniać 2-3 razy dziennie i ciągle się podmywać. Nie przypomina mi to żadnej infekcji bo wtedy były takie gęste, serowate upławy o nieprzyjemnym zapachu i swędzenie. Z drugiej strony jak kilka dni dawałam globulki iladian i smarowałam metronidazolem to tak jakby się zmniejszyły. Tydzień temu miałam wizytę i gin nic nie mówił o infekcji a on zawsze mówi, jeśli coś widzi, że się zaczyna. Sama nie wiem co o tym myśleć. Czy macie podobnie czy to anomalia?
-
Hej, polecam domowe testy na pH pochwy, które wychwytuja infekcje jeśli jest, nawet jak nie ma innych objawów. Papierek zabarwia się wtedy inaczej, wszystko jest w instrukcji. Można kupić w aptekach albo zamówić przez allegro, wtedy wychodzi ok 5zl za jeden. Ja robię raz w tygodniu tak profilaktycznie i jestem spokojniejsza, że nie ma żadnej bezobjawowej infekcji
-
Kaja02 wrote:Hej, polecam domowe testy na pH pochwy, które wychwytuja infekcje jeśli jest, nawet jak nie ma innych objawów. Papierek zabarwia się wtedy inaczej, wszystko jest w instrukcji. Można kupić w aptekach albo zamówić przez allegro, wtedy wychodzi ok 5zl za jeden. Ja robię raz w tygodniu tak profilaktycznie i jestem spokojniejsza, że nie ma żadnej bezobjawowej infekcji
-