X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Po prostu dużo śluzu czy infekcja?
Odpowiedz

Po prostu dużo śluzu czy infekcja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bess Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 10+4tc. Praktycznie od początku ciąży ciągle zalewa mnie ogromna ilość kremowego śluzu - biały, konsystencji gęstej śmietany. Nic nie swędzi, zapach jest raczej normalny. Czy to może być jakaś infekcja bez dodatkowych objawów czy raczej normalny śluz? W pierwszej i drugiej ciąży nie miałam takiego czegoś a teraz muszę gacie zmieniać 2-3 razy dziennie i ciągle się podmywać. Nie przypomina mi to żadnej infekcji bo wtedy były takie gęste, serowate upławy o nieprzyjemnym zapachu i swędzenie. Z drugiej strony jak kilka dni dawałam globulki iladian i smarowałam metronidazolem to tak jakby się zmniejszyły. Tydzień temu miałam wizytę i gin nic nie mówił o infekcji a on zawsze mówi, jeśli coś widzi, że się zaczyna. Sama nie wiem co o tym myśleć. Czy macie podobnie czy to anomalia?

• Kaja02 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, polecam domowe testy na pH pochwy, które wychwytuja infekcje jeśli jest, nawet jak nie ma innych objawów. Papierek zabarwia się wtedy inaczej, wszystko jest w instrukcji. Można kupić w aptekach albo zamówić przez allegro, wtedy wychodzi ok 5zl za jeden. Ja robię raz w tygodniu tak profilaktycznie i jestem spokojniejsza, że nie ma żadnej bezobjawowej infekcji :)

• Bess Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja02 wrote:
    Hej, polecam domowe testy na pH pochwy, które wychwytuja infekcje jeśli jest, nawet jak nie ma innych objawów. Papierek zabarwia się wtedy inaczej, wszystko jest w instrukcji. Można kupić w aptekach albo zamówić przez allegro, wtedy wychodzi ok 5zl za jeden. Ja robię raz w tygodniu tak profilaktycznie i jestem spokojniejsza, że nie ma żadnej bezobjawowej infekcji :)
    Oooo, to nawet nie wiedziałam że coś takiego jest, zapytam w aptece, dzięki !

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ