X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Po prostu dużo śluzu czy infekcja?
Odpowiedz

Po prostu dużo śluzu czy infekcja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bess Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 10+4tc. Praktycznie od początku ciąży ciągle zalewa mnie ogromna ilość kremowego śluzu - biały, konsystencji gęstej śmietany. Nic nie swędzi, zapach jest raczej normalny. Czy to może być jakaś infekcja bez dodatkowych objawów czy raczej normalny śluz? W pierwszej i drugiej ciąży nie miałam takiego czegoś a teraz muszę gacie zmieniać 2-3 razy dziennie i ciągle się podmywać. Nie przypomina mi to żadnej infekcji bo wtedy były takie gęste, serowate upławy o nieprzyjemnym zapachu i swędzenie. Z drugiej strony jak kilka dni dawałam globulki iladian i smarowałam metronidazolem to tak jakby się zmniejszyły. Tydzień temu miałam wizytę i gin nic nie mówił o infekcji a on zawsze mówi, jeśli coś widzi, że się zaczyna. Sama nie wiem co o tym myśleć. Czy macie podobnie czy to anomalia?

• Kaja02 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, polecam domowe testy na pH pochwy, które wychwytuja infekcje jeśli jest, nawet jak nie ma innych objawów. Papierek zabarwia się wtedy inaczej, wszystko jest w instrukcji. Można kupić w aptekach albo zamówić przez allegro, wtedy wychodzi ok 5zl za jeden. Ja robię raz w tygodniu tak profilaktycznie i jestem spokojniejsza, że nie ma żadnej bezobjawowej infekcji :)

• Bess Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja02 wrote:
    Hej, polecam domowe testy na pH pochwy, które wychwytuja infekcje jeśli jest, nawet jak nie ma innych objawów. Papierek zabarwia się wtedy inaczej, wszystko jest w instrukcji. Można kupić w aptekach albo zamówić przez allegro, wtedy wychodzi ok 5zl za jeden. Ja robię raz w tygodniu tak profilaktycznie i jestem spokojniejsza, że nie ma żadnej bezobjawowej infekcji :)
    Oooo, to nawet nie wiedziałam że coś takiego jest, zapytam w aptece, dzięki !

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ