X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Po prostu dużo śluzu czy infekcja?
Odpowiedz

Po prostu dużo śluzu czy infekcja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bess Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 10+4tc. Praktycznie od początku ciąży ciągle zalewa mnie ogromna ilość kremowego śluzu - biały, konsystencji gęstej śmietany. Nic nie swędzi, zapach jest raczej normalny. Czy to może być jakaś infekcja bez dodatkowych objawów czy raczej normalny śluz? W pierwszej i drugiej ciąży nie miałam takiego czegoś a teraz muszę gacie zmieniać 2-3 razy dziennie i ciągle się podmywać. Nie przypomina mi to żadnej infekcji bo wtedy były takie gęste, serowate upławy o nieprzyjemnym zapachu i swędzenie. Z drugiej strony jak kilka dni dawałam globulki iladian i smarowałam metronidazolem to tak jakby się zmniejszyły. Tydzień temu miałam wizytę i gin nic nie mówił o infekcji a on zawsze mówi, jeśli coś widzi, że się zaczyna. Sama nie wiem co o tym myśleć. Czy macie podobnie czy to anomalia?

• Kaja02 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, polecam domowe testy na pH pochwy, które wychwytuja infekcje jeśli jest, nawet jak nie ma innych objawów. Papierek zabarwia się wtedy inaczej, wszystko jest w instrukcji. Można kupić w aptekach albo zamówić przez allegro, wtedy wychodzi ok 5zl za jeden. Ja robię raz w tygodniu tak profilaktycznie i jestem spokojniejsza, że nie ma żadnej bezobjawowej infekcji :)

• Bess Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja02 wrote:
    Hej, polecam domowe testy na pH pochwy, które wychwytuja infekcje jeśli jest, nawet jak nie ma innych objawów. Papierek zabarwia się wtedy inaczej, wszystko jest w instrukcji. Można kupić w aptekach albo zamówić przez allegro, wtedy wychodzi ok 5zl za jeden. Ja robię raz w tygodniu tak profilaktycznie i jestem spokojniejsza, że nie ma żadnej bezobjawowej infekcji :)
    Oooo, to nawet nie wiedziałam że coś takiego jest, zapytam w aptece, dzięki !

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ