Poronienie a wzrost beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie w otrzewnej.
Chociaż w szoku jestem, że przeprowadzono łyżeczkowanie bo lekarzowi się wydawało, że coś widzi w szyjce. I to przeprowadzono zabieg przed wykonaniem laparo, żeby uwidocznić jajo. Przy takiej becie to jajo powinno mieć już kilka milimetrów i być 100% widoczne, więc to tylko utwierdza mnie w myśli, że lekarze to konowały i strach iść do szpitala. -
Smutnamiss wrote:Jak nic konowały najpierw powinni sprawdzić a potem zabiegi robić. Jakim cudem do otrzewnej trafia ciąża to jest dla mnie szok po prostu.
Wynika to z anatomii. Nie chcę się nad tym rozwodzić, ale jest to możliwe, choć najrzadziej ze wszystkich CP.
Jeśli wyłyżeczkowali całą macicę szukając jaja to ciąży już tam nie ma. No chyba, że nie zauważyli ciąży w jajnikach lub jajowodach. -
Jestem! podczas laparoskopii znaleźli ciążę u rogu macicy, schowane jakoś mega, że nie było widać. lekarz mówi, że jak by w tym miejscu pękła, to nieciekawie mogło być. Na ile oni byli slepi, a na ile faktycznie nie było nic widać to się już nie dowiem beta w dniu zabiegu miała ok 7 tysięcy. Tak więc dziękuję za Waszą troskę i teraz nie pozostaje mi nic innego jak dojść do siebie i próbować ponownie niby za 3 miesiące do pół roku to tak optymalnie. Nie wiem, czy jakieś badania specjalne robic, czy zostawić wsio naturze. ale druga taka akcja byłaby straszna
-
Urszul wrote:Jestem! podczas laparoskopii znaleźli ciążę u rogu macicy, schowane jakoś mega, że nie było widać. lekarz mówi, że jak by w tym miejscu pękła, to nieciekawie mogło być. Na ile oni byli slepi, a na ile faktycznie nie było nic widać to się już nie dowiem beta w dniu zabiegu miała ok 7 tysięcy. Tak więc dziękuję za Waszą troskę i teraz nie pozostaje mi nic innego jak dojść do siebie i próbować ponownie niby za 3 miesiące do pół roku to tak optymalnie. Nie wiem, czy jakieś badania specjalne robic, czy zostawić wsio naturze. ale druga taka akcja byłaby straszna
Zaraz, to ja już zgłupiałam. Wyłyżeczkowali Ci macicę, po czym znaleźli w niej ciążę podczas laparoskopii i ją usunęli?! Ciążę z macicy usunęli? Co niby miałoby pęknąć w macicy? oOwiki2 lubi tę wiadomość
-