Przepuklina mózgowa... :(
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej- własnie miałam pisać o amniopunkcji...wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z Instytutu Matki i Dziecka z Wawy i powiedziała że wynik jest prawidłowy kariotyp żeński więc na szczęście nie ma żadnych wad genetycznych...następne badanie- w sumie najważniejsze w następną środę 19go czerwca- rezonans magnetyczny...trzymajcie kciuki!
vivien, anilorak, Suzy Lee, anetta28, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Tak spodziewamy się z mężem córeczki z połączenia naszych imion będzie MARIOLA mój mąż Mariusz a ja Ola- odkąd się poznaliśmy śmialiśmy się ze będziemy mieli córeczkę Mariolę, chociaż nigdy to imię mi się nie podobało...a teraz jak przyszło do wyboru imienia nie ma szans żebyśmy dali jej jakieś inne imię...nie przejdzie- za bardzo się przyzwyczailiśmy
Rucia, vivien, yennefer, MADZIULA13, Suzy Lee, anetta28, xcarolinex, monia lubią tę wiadomość
-
alexis wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie miejmy nadzieję że wszystko się dobrze skończy i będę miała zdrową, śliczną córeczkę...trzymajcie kciuki w środę...oby rezonans nic złego nie wykazał...
Trzymam kciuki Alexis !
Głęboko wierzę, że wszystko będzie w porządku!
Przesyłam same pozytywne fluidy dla Marioli i rodziców!alexis lubi tę wiadomość
-
Hej, byłam w środę na rezonansie i u ginekologa. Rezonans niczego chyba nie wykrył, co jest dobre, bo to oznacza, że zmiana jest tak mała że nawet jej ten rezonans nie wykrył...tzn czekam jeszcze na opis rezonansu ale Pani dr która kontrolowała całe badanie powiedziała mi że ona nie widzi żadnej przepukliny i że wszystkie struktury mózgowia naszej córeczki wyglądają na normalne. Cała w skowronkach poszłam do ginekologa na usg i jednak widać ta przepuklinę ale na szczęście jest niewielka bo ma 11mm/12mm i odstaje od główki na około 5mm, więc nie ma tendencji wzrostowej- rośnie ale proporcjonalnie do wzrostu dziecka, niewiele...poza tym nic nie jest powiększone, ani przesunięte ani zmienione...więc jak narazie mimo wszystko sytuacja się przedstawia dobrze...
vivien, anilorak, yennefer, xcarolinex, michaela, Izabela, иιєиσямαℓиα, martek, anetta28, monia, m_f, Stinka lubią tę wiadomość
-
alexis wrote:Hej, byłam w środę na rezonansie i u ginekologa. Rezonans niczego chyba nie wykrył, co jest dobre, bo to oznacza, że zmiana jest tak mała że nawet jej ten rezonans nie wykrył...tzn czekam jeszcze na opis rezonansu ale Pani dr która kontrolowała całe badanie powiedziała mi że ona nie widzi żadnej przepukliny i że wszystkie struktury mózgowia naszej córeczki wyglądają na normalne. Cała w skowronkach poszłam do ginekologa na usg i jednak widać ta przepuklinę ale na szczęście jest niewielka bo ma 11mm/12mm i odstaje od główki na około 5mm, więc nie ma tendencji wzrostowej- rośnie ale proporcjonalnie do wzrostu dziecka, niewiele...poza tym nic nie jest powiększone, ani przesunięte ani zmienione...więc jak narazie mimo wszystko sytuacja się przedstawia dobrze...
STRASZNIE SIĘ CIESZĘ !! TO OPTYMISTYCZNE WIEŚCI !!
CAŁYM SERCEM Z TOBĄ !!!alexis lubi tę wiadomość
-
Witajcie, dawno się nie odzywałam, u nas jak narazie same dobre wiadomości od czasu tego rezonansu...przepuklina jest ale nie ma w niej struktur mózgowych i się prawie w ogóle nie powiększa na szczęście, wszyscy dają nam bardzo dobre rokowania. Będę rodzić w Warszawie na Karowej- poród przez CC, a nasza córeczka będzie w 2 albo 3 dobie po urodzeniu przewieziona do Centrum Zdrowia Dziecka na neurochirurgię, żeby ją lekarze obejrzeli, usg przezciemiączkowe zrobili i ewentualnie podęli się zabiegu (ale ponoć niegroźnego)...czytałam własnie że u Martek coś źle się dzieje i się trochę zmartwiłam, bo u niej niby tez pod koniec neurochirurdzy nawet mówili że wszystko jest okej...ciekawa jestem jak tam sie trzymają i co dokładnie poszło u nich nie tak...
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
alexis wrote:Witajcie, dawno się nie odzywałam, u nas jak narazie same dobre wiadomości od czasu tego rezonansu...przepuklina jest ale nie ma w niej struktur mózgowych i się prawie w ogóle nie powiększa na szczęście, wszyscy dają nam bardzo dobre rokowania. Będę rodzić w Warszawie na Karowej- poród przez CC, a nasza córeczka będzie w 2 albo 3 dobie po urodzeniu przewieziona do Centrum Zdrowia Dziecka na neurochirurgię, żeby ją lekarze obejrzeli, usg przezciemiączkowe zrobili i ewentualnie podęli się zabiegu (ale ponoć niegroźnego)...czytałam własnie że u Martek coś źle się dzieje i się trochę zmartwiłam, bo u niej niby tez pod koniec neurochirurdzy nawet mówili że wszystko jest okej...ciekawa jestem jak tam sie trzymają i co dokładnie poszło u nich nie tak...
No mnie w dalszym ciągu trawi ta wiadomość o martek