przeziebienie/grypa w ciazy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Musze sie gdzies wygadac. Od niedzieli walcze z przeziebieniem. Juz jestem na wykonczeniu fizycznie i psychicznie. Nie mam goraczki (najwyzsza byla 37.2) ale katar i kaszel mnie wykanczaja.jestem strasznie slaba, lecze sie domowymi sposobami ale to nic nie daje. Niby wczoraj wieczorem bylo juz lepiej, czulam sie lepiej, katar mniejszy ale teraz ta flegma mi splynela do gardla i wzielo mnie na kaszel.np teraz sie obudzilam i po snie tak mnie wzial kaszel ze nie moglam sie uspokoic i odksztusic. Boje sie ze zaszkodze malej tym ciaglym smarkaniem i kaszleniem. a jak tam wasze doswiadczenia z przeziebieniem w ciazy?
-
Nie wydaje mi sie żeby to miało jakiś bardzo duży wpływ tym bardziej w 3 trymestrze moja koleżanka była chora Ok 13 tc i trzymało ja przez ponad 2 tygodnie i wszystko jest Ok z dzieckiem.
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Ja byłam solidnie przeziębiona już na samym początku ciąży. Też się bardzo martwiłam, ponieważ miałam okropny kaszel i katar. Byłam strasznie osłabiona. Po jakiś 2 tygodniach leczenia domowego mi minęło. Lekarz też nie zalecał, aby cokolwiek brać na przeziębienie. No, ale ja nie miałam gorączki...Aniołek 18.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja o ciąży dowiedziałam się dwa dni temu. Jestem teraz na początku 5 tygodnia. Od tygodnia walczę z zapaleniem zatok. Niestety od dwóch dni jest gorzej i mam gorączkę ok 38 stopni. Zbijam ją paracetamolem. Strasznie się boję. Już dwa razy poroniłam. Czy któraś z was była chora na początku ciąży, a mimo to wszystko skończyło się dobrze? W internecie czytam tylko same straszne rzeczy.
-
nick nieaktualnyJusta, ja byłam przeziębiona, też 5 tydzień i 6. Ból gardła, potem katar i wreszcie kaszel. Lekarz rodzinny przepisał antybiotyk, ale go nie wzięłam. Zadziałałam metodami naturalnymi i paracetamol, jeśli miałam gorączkę, no i wzięłam tydzień zwolnienia. Ale z zatokami nigdy nie miałam do czynienia, więc radziłabym iść z tym do lekarza. Czasem lepiej leczyć, bo to mniejsza szkoda dla Ciebie i dziecka niż pozwalać chorobie rozszerzać zakażenie.
-
nick nieaktualny
-
justa, koniecznie zbijaj gorączkę, bo ja też jestem chora, byłam wczoraj u mojej profesorci i ona mnie uświadomiła, że w macicy jest o 1 stopień więcej, i żeby absolutnie ni utrzymywać stanu gorączki,
powiedziała, żeby wziąć antybiotyk z grupy encefalosporyn, mam się go nie bać, ale i tak jakoś się boję..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Justa ja o ciąży dowiedziałam się robiąc test, bo miałam gorączkę. Potem straszny ból gardła zmusił mnie do wzięcia antybiotyku. Bolało tak, że nie byłam w stanie jeść. Jest grupa antybiotyków bespiecznych w ciąży. Jak na razie mały rozwija się dobrze
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dziewczyny, temperatura minęła. Jednak dopiero teraz zaczęłam naprawdę świrować. Poczytałem kilka artykułów i w każdym jest napisane, że gorączka na tym etapie ciąży może powodować wady rozwojowe płodu. Strasznie się boję. Znacie może jakieś pozytywne przykłady, iż mimo gorączki na początku ciąży wszystko skończyło się ok.i dziecko urodziło się zdrowe?
Marzusiax czy rozmawiałaś z lekarzem o swojej chorobie na początku ciąży, czy lekarz mówił Ci, że to może negatywnie wpłynąć na ciążę? -
nick nieaktualny