Rozejście spojenia łonowego w mm
-
Hej, miałyście/macie może postawiona diagnozę rozejścia się spojenia łonowego? Jestem w 27tc i ortopeda stwierdził rozejście na 6mm co już ponoć kwalifikuje do CC. Mówił ze do końca ciąży będzie gorzej i mam lezec, mało chodzić itp.
Czy któreś z was mogą się podzielić przykładem ile miały mm w którym tc i o ile się to pogorszyło? Jak było po porodzie? Miałyście CC? -
Hej, w 29 tc zdiagnozowano u mnie rozejście spojenia łonowego na 8 mm z cechami rozrzedzenia. Widzę, że Ty jesteś już po porodzie - gratulacje Czy możesz mi napisać czy ostatecznie miałaś cc i na ile mm miałaś rozejście? Jak się czułaś po porodzie?
-
edwarda20 wrote:Hej tez mialam rozejscie spojenia i z tego wzgledu cc. W 34tc mialam 1,5 cm rozejscia. W 38t4d mialam miec kolejne usg przed porodem, a nagla akcja w 38t2d i nagle cc Po porodzie bol i wszystko inne jak reka odjal.
Dziękuję za informację -
edwarda20 wrote:Hej tez mialam rozejscie spojenia i z tego wzgledu cc. W 34tc mialam 1,5 cm rozejscia. W 38t4d mialam miec kolejne usg przed porodem, a nagla akcja w 38t2d i nagle cc Po porodzie bol i wszystko inne jak reka odjal.
Widzę, że rodziłaś w Łodzi - też jestem z okolic i tam planuje Jestem umówiona na wizytę kwalifikacyjną do cc w Salve. Nie wiem jak to się dalej potoczy z tym spojeniem dlatego wolę podpytać. 1 i 2 trymestr to była bajka i w 3 mnie dopadło spojenie Najbliższą rodzinę mam niestety ponad 200 km od siebie i muszę być jako-tako na chodzie po porodzie. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się dobrze tak jak u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:19
-
Sigi wrote:Widzę, że rodziłaś w Łodzi - też jestem z okolic i tam planuje Jestem umówiona na wizytę kwalifikacyjną do cc w Salve. Nie wiem jak to się dalej potoczy z tym spojeniem dlatego wolę podpytać. 1 i 2 trymestr to była bajka i w 3 mnie dopadło spojenie Najbliższą rodzinę mam niestety ponad 200 km od siebie i muszę być jako-tako na chodzie po porodzie. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się dobrze tak jak u Ciebie
Mąz moze dostac 2 tyg zwolnienia lekarskiego na opieke nad zona po cc, wykorzystaj to
-
zalamana89 wrote:Prosze powiedzcie mi jak jest z tym spojoniem bo jak ja naprezam brzuch to jest cos nie tak z nim. po srodku mi wystaje a po bokach sa jakby dziury. do tego juz nie moge chodzic na jedna noge
-