Rozmiar dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope♥️ wrote:Ja bym nie patrzyła tak bardzo na te wymiary, u nas głową wychodziła na każdym usg o 3-4 tyg większa od reszty i wyprzedzala o tyle termin, myślałam że pewnie będzie po prostu większą, a mały jak się urodzil to główka była malutka na niskim centylu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 14:24
-
Tyśka36 wrote:Hej kochane jak u was z pomiarami na USG czy zgadzają się idealnie z terminem om u mnie dzidzia mniejsza o tydzień i lekarka powiedziala że na dolnej granicy i do obserwacji ,boje się że coś jest nie tak
Zawsze był rozjazd o 2-3 tygodnie. A synek, już na świecie, jest wg mnie bardzo proporcjonalny 😉 ciąża też była bez komplikacji. Zawsze główka i nóżki były do przodu, brzuszek do tyłu.
Tydzień różnicy to wg mnie żadna różnica. Zwłaszcza biorąc pod uwagę,że pomiary też mogą być różne. Nie martw się teraz. Na kolejnym USG może już nadrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 15:05
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Mas wrote:Zawsze był rozjazd o 2-3 tygodnie. A synek, już na świecie, jest wg mnie bardzo proporcjonalny 😉 ciąża też była bez komplikacji. Zawsze główka i nóżki były do przodu, brzuszek do tyłu.
Tydzień różnicy to wg mnie żadna różnica. Zwłaszcza biorąc pod uwagę,że pomiary też mogą być różne. Nie martw się teraz. Na kolejnym USG może już nadrobić -
Hope♥️ wrote:Dokładnie, tydzień to żadna różnica. Ja w ciazy byłam dwa razy i nigdy nie pokrywały się wymiary USG z OM. Jeśli bardzo się przejmujesz to idź I sprawdz u innego lekarza na jakimś dobrym sprzęcie.
-
A czy ciąża młodsza jest od samego początku, czy w trakcie zrobiła się tygodniowa różnica?
Jagoda🫐 lubi tę wiadomość
-
Martyna wrote:A czy ciąża młodsza jest od samego początku, czy w trakcie zrobiła się tygodniowa różnica?
-
Tyśka36 wrote:Hej kochane jak u was z pomiarami na USG czy zgadzają się idealnie z terminem om u mnie dzidzia mniejsza o tydzień i lekarka powiedziala że na dolnej granicy i do obserwacji ,boje się że coś jest nie tak
A czy w związku z tym przyspieszyła ci wizytę?
U mnie po pierwszych spadkach miałam szybciej wizyty żeby skontrolować, nie wszystkie wymiary były zgodne z wypadającym terminem. -
Szarlotka90 wrote:A czy w związku z tym przyspieszyła ci wizytę?
U mnie po pierwszych spadkach miałam szybciej wizyty żeby skontrolować, nie wszystkie wymiary były zgodne z wypadającym terminem. -
Tyśka36 wrote:Hej a masz może jak sprawdzić ile Twój synuś ważył w 25 tyg ciąży?
Hej, wiem ze to pytanie nie do mnie, ale pisałyśmy na innym wątku i aż z ciekawości sprawdziłam jak było u mnie:
26 tc + 6 waga 668 g, percentyl 2.3
28 tc + 4 waga 802 g, percentyl 1,3
29 tc + 4 waga 920 g pilne cc.💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
💝 grudzień 2024 - czekamy