X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Skracającą się szyjka
Odpowiedz

Skracającą się szyjka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ann22 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś po skracającej się szyjce w pierwszej ciąży, będąc w drugiej ciąży nie miała problemu, lub sytuacja się powtórzyła? Zakładałyście krążek jak tak w którym tc?

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem w drugiej ciąży, w pierwszej miałam problem ze skracającą się szyjką z uwagi na intensywne stawianie się macicy i teraz w 24 tygodniu niestety problem znów zaczyna się powtarzać. Nie miałam nic szytego ani zakładanego krążka. W pierwszej ciąży dlatego, że do szpitala trafiłam już późno czyli w 32 tc, a w tedy się już tego nie robi, coś czytałam, że do 29 tc jest w standardach, ale nie jestem pewna. Urodziłam w 36 tc. A teraz póki co czekamy na rozwój wydarzeń, dostałam luteinę i zalecenie odpoczynku, szyjka ma 34 mm a to jeszcze norma, jak spadnie poniżej 20 mm to zobaczymy który to będzie tydzień i pewnie będzie decyzja co do krążków itd.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w pierwszej ciąży od 22 tc moja szyjka miała 2,5cm, czyli na granicy. Lezalam plackiem i do 32 tc nie drgnęła. W 32 tc miała 1,8cm i nie chcieli już nic zakładać na nią, bo to za późno. Urodziłam w 38 tc. Teraz jestem w drugiej ciąży, od początku mierzymy szyjkę i jak narazie na każdej wizycie się wydłuża. Jestem w 19 tc i moja szyjka ma 4,2cm. Daj Boże, żeby scenariusz z pierwszej ciąży się nie powtórzył.

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz mogę dopisać, że jestem w 32 tc i szyjka 3,7cm także nawet się wydłużyła, więc jak widać nie zawsze musi się scenariusz powtarzać.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Malami Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jestem w 25 tyg. Szyjka ma 18mm. Dzisiaj byłam na wizycie Dostałam luteinę dopochwowo przez 3 tyg. W pierwszej ciąży miakam w 31 tyg. Skrócona szyjkę i rozwarcie 2 cm. Urodziłam w 39 tyg.

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka pięknie trzymała, a w 22 tc się skróciła do 27mm. Niby jeszcze w normie, ale za 3 dni mam wizytę i podejmiemy decyzje czy zakładamy szew. Oczywiście biorę luteine 2x1.
    Malami lezysz cały czas czy normalnie funkcjonujesz?

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Malami Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę w szpitalu już 11 dzień. Szyjka 15mm. Założony pessar. Kroplówki z magnezem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ