X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Synek krzywo stawia stopy
Odpowiedz

Synek krzywo stawia stopy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karpatia Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - dziewczyny bardzo martwię się tym że synek tak krzywa stawia stopy. Byłam u pediatry, mówiła że do 3 lat może się poprawić. Ale wydaje mi się że on bardzo wykrzywia te nogi. I nie wiem już sama w czym ma chodzić po domu... Czy boso czy w kapciach? Jak to wygląda u Was?

Annite, zwaniola, Britka, Jagnam lubią tę wiadomość

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć dziecko do któregoś wieku faktycznie moze chodzić jak chce i nie ma się co marwić. Jednak jeśli chciałabyś to skonsultować z kimś innym, polecam wybrać się do fizjoterapeuty.

W przypadku w ktorych stwierdzi koślawość kolan czy pięt, może zlecić noszenie odpowiedniego obuwia
    Obuwie takie naprostuje wadę.
    https://e-butydladzieci.pl/blog/koslawosc-piet---co-nalezy-o-niej-wiedziec

Więcej informacji o wadzie jest na stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 13:21

zwaniola, Britka, Jagnam lubią tę wiadomość

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatia wrote:
    Hej - dziewczyny bardzo martwię się tym że synek tak krzywa stawia stopy. Byłam u pediatry, mówiła że do 3 lat może się poprawić. Ale wydaje mi się że on bardzo wykrzywia te nogi. I nie wiem już sama w czym ma chodzić po domu... Czy boso czy w kapciach? Jak to wygląda u Was?

Pediatra mówiła prawdę. Wiele dzieci do 3 roku życia nie chodzi poprawnie i jest to normalne -maluchy po prostu muszą się nauczyć chodzenia w odpowiedni sposób.

Najlepiej jeśli dziecko chodzi na bosaka, ewentualnie w skarpetkach. Jeśli szukałaby8ś butów które nie krępują chodzenia, a jednoczesnie dają ochronę dla palców z przodu, zerknij sobie na Attipas:
    https://ebuciki.com/marki/f_attipas/

Będzie to na pewno świetny wybór.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ