X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Synek krzywo stawia stopy
Odpowiedz

Synek krzywo stawia stopy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karpatia Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - dziewczyny bardzo martwię się tym że synek tak krzywa stawia stopy. Byłam u pediatry, mówiła że do 3 lat może się poprawić. Ale wydaje mi się że on bardzo wykrzywia te nogi. I nie wiem już sama w czym ma chodzić po domu... Czy boso czy w kapciach? Jak to wygląda u Was?

Annite, zwaniola, Britka, Jagnam lubią tę wiadomość

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć dziecko do któregoś wieku faktycznie moze chodzić jak chce i nie ma się co marwić. Jednak jeśli chciałabyś to skonsultować z kimś innym, polecam wybrać się do fizjoterapeuty.

W przypadku w ktorych stwierdzi koślawość kolan czy pięt, może zlecić noszenie odpowiedniego obuwia
    Obuwie takie naprostuje wadę.
    https://e-butydladzieci.pl/blog/koslawosc-piet---co-nalezy-o-niej-wiedziec

Więcej informacji o wadzie jest na stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 13:21

zwaniola, Britka, Jagnam lubią tę wiadomość

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatia wrote:
    Hej - dziewczyny bardzo martwię się tym że synek tak krzywa stawia stopy. Byłam u pediatry, mówiła że do 3 lat może się poprawić. Ale wydaje mi się że on bardzo wykrzywia te nogi. I nie wiem już sama w czym ma chodzić po domu... Czy boso czy w kapciach? Jak to wygląda u Was?

Pediatra mówiła prawdę. Wiele dzieci do 3 roku życia nie chodzi poprawnie i jest to normalne -maluchy po prostu muszą się nauczyć chodzenia w odpowiedni sposób.

Najlepiej jeśli dziecko chodzi na bosaka, ewentualnie w skarpetkach. Jeśli szukałaby8ś butów które nie krępują chodzenia, a jednoczesnie dają ochronę dla palców z przodu, zerknij sobie na Attipas:
    https://ebuciki.com/marki/f_attipas/

Będzie to na pewno świetny wybór.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ