Szczoteczka soniczna
-
Dziewczyny, może trochę głupie pytanie, ale czy bezpieczne jest w ciąży mycie zębów szczoteczką soniczna? Z tego co czytałam, to ona w przeciwieństwie do zwykłych szczoteczek elektrycznych powoduje drgania. Czy te drgania nie rozchodzą się na całe ciało? Czy bezpieczniej może używać zwykłych szczoteczek elektrycznych?Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
HA! Nawet bym na to nie wpadła.. w każdym razie ja używam całą ciążę sonicznej, jestem w 39t i wszystko jest ok. Nie zagłębiałam si w te rdgania, ale myślę, że skoro jazda samochodem nie przeszkadza, to i szczoteczka chyba nie powinna... ewentualnie, tak sobie myślę, że przy zagnieżdżeniu może? Ale potem, jak już się zarodek wczepił, to raczej nie.
-
Hel wrote:A ciekawe jak ze szczoteczką soniczną do mycia twarzy...ktoś może się orientował? 😀
Powodzenia Krewetka!
W internecie jest niby napisane, że szczoteczkę soniczna do zębów można jak najbardziej używać w ciazy. Patrząc logicznie, szczoteczkę do twarzy w takim razie też 😅 kiedyś, jak jeszcze nie byłam w ciazy, miałam robiony peeling kawitacyjny w salonie urody i kosmetyczka się zastanawiała czemu niby kobiety w ciąży nie mogą stosować ma twarz peelingu kawitacyjnego (tam są właśnie ultradzwieki), skoro przy USG jest podobna technika (w sensie ultradzwięki). Ja dodatkowo nie rozumiem czemu w ciazy nie za bardzo jest wskazany masazer elektryczny, skoro jedyne co on wykonuje to ruchy obrotowe, czyli to są jakieś niewielkie drgania (a nie chociażby ultradźwięki, działa ten masażer jak zwykła rotacyjna szczoteczka elektryczna).Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
ralejka wrote:W internecie jest niby napisane, że szczoteczkę soniczna do zębów można jak najbardziej używać w ciazy. Patrząc logicznie, szczoteczkę do twarzy w takim razie też 😅 kiedyś, jak jeszcze nie byłam w ciazy, miałam robiony peeling kawitacyjny w salonie urody i kosmetyczka się zastanawiała czemu niby kobiety w ciąży nie mogą stosować ma twarz peelingu kawitacyjnego (tam są właśnie ultradzwieki), skoro przy USG jest podobna technika (w sensie ultradzwięki). Ja dodatkowo nie rozumiem czemu w ciazy nie za bardzo jest wskazany masazer elektryczny, skoro jedyne co on wykonuje to ruchy obrotowe, czyli to są jakieś niewielkie drgania (a nie chociażby ultradźwięki, działa ten masażer jak zwykła rotacyjna szczoteczka elektryczna).
Jeśli chodzi o kawitacyjny peeling, znalazłam w książce info, że nie jest zalecany bo "nie możemy do końca stwierdzić, jak głęboko fale penetrują skórę".
Odnośnie masażera nie pisali, ale może podobnie, dlatego że dociera do głębszych partii, nie działa aż tak powierzchownie?
W kwestii pielęgnacji skóry w ciąży zalecają lekkie masaże manualne z użyciem nierozgrzewajacych olejków, serów. Także spa na wypasie po porodzie 😅 -