Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Taśma owodniowa
Odpowiedz

Taśma owodniowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Chaga Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane podzielcie się swoimi doświadczeniami. Poszłam na rutynowa wizytę i okazało się że mam jakieś dziadostwo zwane taśma owodni, cały internet juz przeczytałam i mam mieszane uczucia, z jednej strony wierzę że wszystko będzie dobrze, z drugiej trochę się niepokoje. W środę usg polowkowe w 3d więc dowiem się coś więcej.... Macie jakieś doswiadczenia z tym dziedostwem?

marzec 2018 - puste jajo :-(
    iv09cwa1to07lqql.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Czytałam dużo o tym przypadku bo mnie zainteresował. Z tego co wiem, wszystko zależy od indywidualnego stopnia zaplątania dziecka w te błony. Nie będę kłamać, są przypadki amputacji kończyn ale nieraz kończy się jedynie na lekkiej deformacji palców. Jest to rzadkie schorzenie 1:15000. Powstaje gdy na bardzo wczesnym etapie ciąży pęka owodnia. Napewno będziesz pod baczną obserwacją medyczną. Co powiedział Ci lekarz? Dziecko jest mocno zaplątane? Życzę Ci wszystkiego dobrego :)

• Chaga Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wszystko możliwe chyba już ale podeszła do tego z dystansem. Jutro badania polowkowe więc się wszystko wyjaśni. Na razie jest o tyle dobrze ze widzimy taśmę a nie jej konsekwencje w postaci zapłata. W środę na usg oba końce taśmy byly przytwierdzone więc nie było tego wolnego końca. Pytanie czy jest tylko jedna czy więcej.... Podzielę się jutro wiedzą w tym temacie. Nie ma lekko każdego dnia dowiadujemy się czegoś nowego.

marzec 2018 - puste jajo :-(
    iv09cwa1to07lqql.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak badania? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ