Taśma owodniowa
-
Kochane podzielcie się swoimi doświadczeniami. Poszłam na rutynowa wizytę i okazało się że mam jakieś dziadostwo zwane taśma owodni, cały internet juz przeczytałam i mam mieszane uczucia, z jednej strony wierzę że wszystko będzie dobrze, z drugiej trochę się niepokoje. W środę usg polowkowe w 3d więc dowiem się coś więcej.... Macie jakieś doswiadczenia z tym dziedostwem?marzec 2018 - puste jajo
-
nick nieaktualnyCześć Czytałam dużo o tym przypadku bo mnie zainteresował. Z tego co wiem, wszystko zależy od indywidualnego stopnia zaplątania dziecka w te błony. Nie będę kłamać, są przypadki amputacji kończyn ale nieraz kończy się jedynie na lekkiej deformacji palców. Jest to rzadkie schorzenie 1:15000. Powstaje gdy na bardzo wczesnym etapie ciąży pęka owodnia. Napewno będziesz pod baczną obserwacją medyczną. Co powiedział Ci lekarz? Dziecko jest mocno zaplątane? Życzę Ci wszystkiego dobrego
-
Przeczytałam wszystko możliwe chyba już ale podeszła do tego z dystansem. Jutro badania polowkowe więc się wszystko wyjaśni. Na razie jest o tyle dobrze ze widzimy taśmę a nie jej konsekwencje w postaci zapłata. W środę na usg oba końce taśmy byly przytwierdzone więc nie było tego wolnego końca. Pytanie czy jest tylko jedna czy więcej.... Podzielę się jutro wiedzą w tym temacie. Nie ma lekko każdego dnia dowiadujemy się czegoś nowego.marzec 2018 - puste jajo
-
nick nieaktualny
-