Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Tetno plodu jakie powinno być?
Odpowiedz

Tetno plodu jakie powinno być?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zalamana89 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie powinno byc tetno plodu? ja wczoraj mialam mierzone u lekarza i wyszlo 156. no bylam troche zestesowana jak zawsze zreszta przed usg bo zawsze mam milion pytan o ciaze

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 155 i lekarz genetyk powiedział, że wszystko super :)

f2wl20mmurgifll8.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze, z którymi ja miałam styczność oraz publikacje, które czytałam prezentowały normy 120-180 (plus/minus).

Na początku ciąży jest wyższe, potem stopniowo spada.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • zalamana89 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za szybko odzew, jestem troche przewrazliwiona moze bo jedna ciaze stracilam i nie pogodzilabym sie z kolejna strata. Ja sprawdzajac wczesniejsze usg to tetno wachalo sie tak od 140 do 150, teraz w 24 tyodniu ciazy mala ma wlasnie 156, moze to dlatego ze lekarz troche mnie zdenerwowal i potem na usg nawet nie moglam sie skupic bo caly czas myslalm czy pewna mascia nie zaszkodzilam dziecku.

Pierwszy raz nie moglam sie skupic na usg. takto zawsze sie ciesze i wogole a teraz bya zmartwiona jak patrzylam na dzidzie

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalamana89 wrote:
    dziekuje za szybko odzew, jestem troche przewrazliwiona moze bo jedna ciaze stracilam i nie pogodzilabym sie z kolejna strata. Ja sprawdzajac wczesniejsze usg to tetno wachalo sie tak od 140 do 150, teraz w 24 tyodniu ciazy mala ma wlasnie 156, moze to dlatego ze lekarz troche mnie zdenerwowal i potem na usg nawet nie moglam sie skupic bo caly czas myslalm czy pewna mascia nie zaszkodzilam dziecku.

Pierwszy raz nie moglam sie skupic na usg. takto zawsze sie ciesze i wogole a teraz bya zmartwiona jak patrzylam na dzidzie

Na tym etapie ciąży (24 tydz.) to idealnie :)

EDIT: nie zapominaj o tym, że dziecko podobnie jak Ty ma zmienne tętno, tzn. jak śpi będzie mniejsze, jak harcuje: kopie, skacze, rusza rączkami i nogami to tętno idzie w górę, norma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 11:45

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • zalamana89 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie racja, niepotrzebnie sie zestresowalam, ja wczoraj tez u lekarza mialam wysokie tetno

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalamana89 wrote:
    w sumie racja, niepotrzebnie sie zestresowalam, ja wczoraj tez u lekarza mialam wysokie tetno

Pewnie, że niepotrzebnie się stresujesz, jak masz wątpliwość to zmierz sobie tętno, potem poskacz, pomachaj nogami i rękami i zmierz ponownie, zobaczysz jak potrafi się zmienić od aktywności :) Więc na luzie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też ma tętno cały czas około 150-160. Lekarz nigdy mi nie mówił, że to coś nie tak. A ciążę prowdzę u dwóch lekarzy. Myślę, że gdyby coś było nie tak to by mnie poinformowali. :)

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ