SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Tetno plodu jakie powinno być?
Odpowiedz

Tetno plodu jakie powinno być?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zalamana89 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie powinno byc tetno plodu? ja wczoraj mialam mierzone u lekarza i wyszlo 156. no bylam troche zestesowana jak zawsze zreszta przed usg bo zawsze mam milion pytan o ciaze

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 155 i lekarz genetyk powiedział, że wszystko super :)

f2wl20mmurgifll8.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze, z którymi ja miałam styczność oraz publikacje, które czytałam prezentowały normy 120-180 (plus/minus).

Na początku ciąży jest wyższe, potem stopniowo spada.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • zalamana89 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za szybko odzew, jestem troche przewrazliwiona moze bo jedna ciaze stracilam i nie pogodzilabym sie z kolejna strata. Ja sprawdzajac wczesniejsze usg to tetno wachalo sie tak od 140 do 150, teraz w 24 tyodniu ciazy mala ma wlasnie 156, moze to dlatego ze lekarz troche mnie zdenerwowal i potem na usg nawet nie moglam sie skupic bo caly czas myslalm czy pewna mascia nie zaszkodzilam dziecku.

Pierwszy raz nie moglam sie skupic na usg. takto zawsze sie ciesze i wogole a teraz bya zmartwiona jak patrzylam na dzidzie

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalamana89 wrote:
    dziekuje za szybko odzew, jestem troche przewrazliwiona moze bo jedna ciaze stracilam i nie pogodzilabym sie z kolejna strata. Ja sprawdzajac wczesniejsze usg to tetno wachalo sie tak od 140 do 150, teraz w 24 tyodniu ciazy mala ma wlasnie 156, moze to dlatego ze lekarz troche mnie zdenerwowal i potem na usg nawet nie moglam sie skupic bo caly czas myslalm czy pewna mascia nie zaszkodzilam dziecku.

Pierwszy raz nie moglam sie skupic na usg. takto zawsze sie ciesze i wogole a teraz bya zmartwiona jak patrzylam na dzidzie

Na tym etapie ciąży (24 tydz.) to idealnie :)

EDIT: nie zapominaj o tym, że dziecko podobnie jak Ty ma zmienne tętno, tzn. jak śpi będzie mniejsze, jak harcuje: kopie, skacze, rusza rączkami i nogami to tętno idzie w górę, norma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 11:45

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • zalamana89 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie racja, niepotrzebnie sie zestresowalam, ja wczoraj tez u lekarza mialam wysokie tetno

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalamana89 wrote:
    w sumie racja, niepotrzebnie sie zestresowalam, ja wczoraj tez u lekarza mialam wysokie tetno

Pewnie, że niepotrzebnie się stresujesz, jak masz wątpliwość to zmierz sobie tętno, potem poskacz, pomachaj nogami i rękami i zmierz ponownie, zobaczysz jak potrafi się zmienić od aktywności :) Więc na luzie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też ma tętno cały czas około 150-160. Lekarz nigdy mi nie mówił, że to coś nie tak. A ciążę prowdzę u dwóch lekarzy. Myślę, że gdyby coś było nie tak to by mnie poinformowali. :)

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ