Tetno plodu jakie powinno być?
-
dziekuje za szybko odzew, jestem troche przewrazliwiona moze bo jedna ciaze stracilam i nie pogodzilabym sie z kolejna strata. Ja sprawdzajac wczesniejsze usg to tetno wachalo sie tak od 140 do 150, teraz w 24 tyodniu ciazy mala ma wlasnie 156, moze to dlatego ze lekarz troche mnie zdenerwowal i potem na usg nawet nie moglam sie skupic bo caly czas myslalm czy pewna mascia nie zaszkodzilam dziecku.
Pierwszy raz nie moglam sie skupic na usg. takto zawsze sie ciesze i wogole a teraz bya zmartwiona jak patrzylam na dzidzie -
zalamana89 wrote:dziekuje za szybko odzew, jestem troche przewrazliwiona moze bo jedna ciaze stracilam i nie pogodzilabym sie z kolejna strata. Ja sprawdzajac wczesniejsze usg to tetno wachalo sie tak od 140 do 150, teraz w 24 tyodniu ciazy mala ma wlasnie 156, moze to dlatego ze lekarz troche mnie zdenerwowal i potem na usg nawet nie moglam sie skupic bo caly czas myslalm czy pewna mascia nie zaszkodzilam dziecku.
Pierwszy raz nie moglam sie skupic na usg. takto zawsze sie ciesze i wogole a teraz bya zmartwiona jak patrzylam na dzidzie
Na tym etapie ciąży (24 tydz.) to idealnie
EDIT: nie zapominaj o tym, że dziecko podobnie jak Ty ma zmienne tętno, tzn. jak śpi będzie mniejsze, jak harcuje: kopie, skacze, rusza rączkami i nogami to tętno idzie w górę, normaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 11:45
-
zalamana89 wrote:w sumie racja, niepotrzebnie sie zestresowalam, ja wczoraj tez u lekarza mialam wysokie tetno
Pewnie, że niepotrzebnie się stresujesz, jak masz wątpliwość to zmierz sobie tętno, potem poskacz, pomachaj nogami i rękami i zmierz ponownie, zobaczysz jak potrafi się zmienić od aktywności Więc na luzie -