X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Tsh w ciąży
Odpowiedz

Tsh w ciąży

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilika, dziękuję bardzo za odpowiedź.

lilka1984 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie wyniki z 21.01

Tsh 3,27
    FT4 1,42

Podwyższyła mi Endo euthyrox z 100 na 125 x5, 100x2.
    Od jakiegoś tygodnia nic tylko bym spała, rano mi się ciężko zwlec. Na razie trudno mi się z nią skontaktować, kolejna wizyta 22.02, rozważam podwyższenie dawki na własna rękę. Tylko nie wiem ile :( dziś wzięłam 125 zamiast 100, ale się zastanawiam nad dawka 150/125. W pon chyba tez skocze zbadać, żeby już totalnej samowolki nie odstawiać.

Ktoś mi coś doradzi?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh 2.038 było 1.9 i endokrynolog uważa taki wynik za wynik na granicy dopuszczalnośći

27a73b5519.png
  • Escarola_ Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2024, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 11 tc, i miałam robione badania krwi kilka dni temu. TSH 0,65 i ft4 1,09 (w normie ale już na limicie)
    Miesiąc temu też robiłam badania krwi i miałam tsh 1.79. Chyba za bardzo mi spadło w miesiąc ...
    Biorę eutyrox25, przepisała mi ginekolog na zbicie i zajście w ciążę bo miałam tsh 3.71.

Dopiero za tydzień mam USG i potem jeszcze jedna wizytę u gina, wtedy się dopytam, ale chyba raczej powinnam zmniejszyć dawkę... jak sądzicie?

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2024, 06:13

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Escarola_ wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem w 11 tc, i miałam robione badania krwi kilka dni temu. TSH 0,65 i ft4 1,09 (w normie ale już na limicie)
    Miesiąc temu też robiłam badania krwi i miałam tsh 1.79. Chyba za bardzo mi spadło w miesiąc ...
    Biorę eutyrox25, przepisała mi ginekolog na zbicie i zajście w ciążę bo miałam tsh 3.71.

Dopiero za tydzień mam USG i potem jeszcze jedna wizytę u gina, wtedy się dopytam, ale chyba raczej powinnam zmniejszyć dawkę... jak sądzicie?

Pozdrawiam!

Nie zmniejszaj na własną rękę, lepsze trochę niższe niż za wysokie, to 0,6 nie jest tragiczne ;)

age.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ