Tsh w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnie wyniki z 21.01
Tsh 3,27
FT4 1,42
Podwyższyła mi Endo euthyrox z 100 na 125 x5, 100x2.
Od jakiegoś tygodnia nic tylko bym spała, rano mi się ciężko zwlec. Na razie trudno mi się z nią skontaktować, kolejna wizyta 22.02, rozważam podwyższenie dawki na własna rękę. Tylko nie wiem ile dziś wzięłam 125 zamiast 100, ale się zastanawiam nad dawka 150/125. W pon chyba tez skocze zbadać, żeby już totalnej samowolki nie odstawiać.
Ktoś mi coś doradzi?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Cześć dziewczyny, jestem w 11 tc, i miałam robione badania krwi kilka dni temu. TSH 0,65 i ft4 1,09 (w normie ale już na limicie)
Miesiąc temu też robiłam badania krwi i miałam tsh 1.79. Chyba za bardzo mi spadło w miesiąc ...
Biorę eutyrox25, przepisała mi ginekolog na zbicie i zajście w ciążę bo miałam tsh 3.71.
Dopiero za tydzień mam USG i potem jeszcze jedna wizytę u gina, wtedy się dopytam, ale chyba raczej powinnam zmniejszyć dawkę... jak sądzicie?
Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 06:13
-
Escarola_ wrote:Cześć dziewczyny, jestem w 11 tc, i miałam robione badania krwi kilka dni temu. TSH 0,65 i ft4 1,09 (w normie ale już na limicie)
Miesiąc temu też robiłam badania krwi i miałam tsh 1.79. Chyba za bardzo mi spadło w miesiąc ...
Biorę eutyrox25, przepisała mi ginekolog na zbicie i zajście w ciążę bo miałam tsh 3.71.
Dopiero za tydzień mam USG i potem jeszcze jedna wizytę u gina, wtedy się dopytam, ale chyba raczej powinnam zmniejszyć dawkę... jak sądzicie?
Pozdrawiam!
Nie zmniejszaj na własną rękę, lepsze trochę niższe niż za wysokie, to 0,6 nie jest tragiczne -