Ubytek w bliźnie, a kolejna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia1985 wrote:Czy jest tu nadal ktoś eszcze?
Obecnie jestem w 13 tygodniu ciąży i również mam ubytek w bliźnie po cc i to całkiem spory bo 20mm na 10mm. Cesarke mialam jedna i to 5 lat temu. Nad ubytkiem mam tylko 2 mm. Jestem pod opieką dobrych specjalistów jednak nie ukrywam, że każdy dzień to jedna wielka nerwówka.
Szukam osoby która była w podobnej sytuacji i wszystko skończyło się dobrze.
Mam też ubytek grubości 2mm i właśnie staramy się o drugie dziecko. Dziś inna ginekolog sugerowała mi laparotomię i potem kolejny rok czekania zanim zaczniemy się starać… czy mimo takiego ubytku wszystko było ok ? -
Cześć dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji, może nawet ciut gorszej, bo mam dwa ubytki. Zaszłam w ciążę, jestem w 5 tygodniu ciąży, na ten moment jest zarodek zagnieżdżony w macicy. Strasznie się boję, bo mam dwojke dzieci i ryzyko jest duże. Na ten moment nie rozmawiałam z lekarzem na temat tego co dalej, bo nie bylo jeszcze zarodka. Jednak coraz bardziej się boję.
Powiedzcie jak było u was -
Dariaaa28 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji, może nawet ciut gorszej, bo mam dwa ubytki. Zaszłam w ciążę, jestem w 5 tygodniu ciąży, na ten moment jest zarodek zagnieżdżony w macicy. Strasznie się boję, bo mam dwojke dzieci i ryzyko jest duże. Na ten moment nie rozmawiałam z lekarzem na temat tego co dalej, bo nie bylo jeszcze zarodka. Jednak coraz bardziej się boję.
Powiedzcie jak było u was -
Dariaaa28 wrote:Jak stan twojej blizny i jak się czujesz ? Jak wygląda ciąża z ubytkiem ? Czy posiadasz jeden czy dwa ubytki?
-
Marko wrote:Szukam pocieszenia, informacji, ze którejś z Was w podobnej sytuacji do mojej wszystko dobrze się skończyło.
Jestem w 12 tyg ciąży, dokładnie 2 lata temu miałam CC. Blizna nie budziła zastrzeżeń, mieliśmy zielone światło do starań. Na I usg genetycznym okazało się, ze blizna się rozeszła i mięśniówki macicy jest grubości 2,5 mm.
Bardzo obawiam się teraz pęknięcia macicy, to dopiero początek, a ja juz mam tylko 2,5 mm.
Czy ktoś miał podobnie i może podzielić się swoją historia?
Pozdrawiam! -
Paula39 wrote:Ja mam taki problem . Też się martwię . Blizna 3mm mam 19+3 tydzień ciąży 4 ciąża. Mam też ubytek czyli bliznę niche . Każą więcej leżeć oszczędzać się . Jestem po 3 cięciach
-