X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ubytek w bliźnie, a kolejna ciąża
Odpowiedz

Ubytek w bliźnie, a kolejna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • GosAga123 Nowa

Wysłany: 3 września 2024, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1985 wrote:
    Czy jest tu nadal ktoś eszcze?
    Obecnie jestem w 13 tygodniu ciąży i również mam ubytek w bliźnie po cc i to całkiem spory bo 20mm na 10mm. Cesarke mialam jedna i to 5 lat temu. Nad ubytkiem mam tylko 2 mm. Jestem pod opieką dobrych specjalistów jednak nie ukrywam, że każdy dzień to jedna wielka nerwówka.
    Szukam osoby która była w podobnej sytuacji i wszystko skończyło się dobrze.

Mam też ubytek grubości 2mm i właśnie staramy się o drugie dziecko. Dziś inna ginekolog sugerowała mi laparotomię i potem kolejny rok czekania zanim zaczniemy się starać… czy mimo takiego ubytku wszystko było ok ?

• Dariaaa28 Znajoma

Wysłany: 17 września 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem w podobnej sytuacji, może nawet ciut gorszej, bo mam dwa ubytki. Zaszłam w ciążę, jestem w 5 tygodniu ciąży, na ten moment jest zarodek zagnieżdżony w macicy. Strasznie się boję, bo mam dwojke dzieci i ryzyko jest duże. Na ten moment nie rozmawiałam z lekarzem na temat tego co dalej, bo nie bylo jeszcze zarodka. Jednak coraz bardziej się boję.
    Powiedzcie jak było u was

walkaOrodzeństwo lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa28 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Jestem w podobnej sytuacji, może nawet ciut gorszej, bo mam dwa ubytki. Zaszłam w ciążę, jestem w 5 tygodniu ciąży, na ten moment jest zarodek zagnieżdżony w macicy. Strasznie się boję, bo mam dwojke dzieci i ryzyko jest duże. Na ten moment nie rozmawiałam z lekarzem na temat tego co dalej, bo nie bylo jeszcze zarodka. Jednak coraz bardziej się boję.
    Powiedzcie jak było u was
    Hej u mnie aktualnie 30 tydzień ciąży ,gin chce zrobić CC w 37 już

• Dariaaa28 Znajoma

Wysłany: 17 września 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stan twojej blizny i jak się czujesz ? Jak wygląda ciąża z ubytkiem ? Czy posiadasz jeden czy dwa ubytki?

preg.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa28 wrote:
    Jak stan twojej blizny i jak się czujesz ? Jak wygląda ciąża z ubytkiem ? Czy posiadasz jeden czy dwa ubytki?
    Hmm stan blizny narazie ok ale lekarka mi powiedziała że jak wytrzymam do 37 tyg to będzie super i chce mnie położyć w szpitalu pod koniec października a koło 5 listopada zrobić CC ,jeden ubytek o ile.pamietam a czuje się no już ciężko ale tak pozatym ok narazie się nic nie dzieje ale strach jest bo będę mieć 4 cc

• Paula39 Nowa

Wysłany: 10 października 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marko wrote:
    Szukam pocieszenia, informacji, ze którejś z Was w podobnej sytuacji do mojej wszystko dobrze się skończyło.

Jestem w 12 tyg ciąży, dokładnie 2 lata temu miałam CC. Blizna nie budziła zastrzeżeń, mieliśmy zielone światło do starań. Na I usg genetycznym okazało się, ze blizna się rozeszła i mięśniówki macicy jest grubości 2,5 mm.
    Bardzo obawiam się teraz pęknięcia macicy, to dopiero początek, a ja juz mam tylko 2,5 mm.
    Czy ktoś miał podobnie i może podzielić się swoją historia?
    Pozdrawiam!

• Paula39 Nowa

Wysłany: 10 października 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem . Też się martwię . Blizna 3mm mam 19+3 tydzień ciąży 4 ciąża. Mam też ubytek czyli bliznę niche . Każą więcej leżeć oszczędzać się . Jestem po 3 cięciach

• Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula39 wrote:
    Ja mam taki problem . Też się martwię . Blizna 3mm mam 19+3 tydzień ciąży 4 ciąża. Mam też ubytek czyli bliznę niche . Każą więcej leżeć oszczędzać się . Jestem po 3 cięciach
    Ja też po 3 cięciach pod koniec października szpital gin chce robić CC po skończonym 36 tyg

• Aneczka1708 Nowa

Wysłany: 23 marca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem po jednym porodzie sn, drugi poród przez CC w 34 tygodniu i teraz jestem w 19 tygodniu ciąży i lekarka powiedziała, że mam ubytek po bliźnie. Cesarke miałam 8 lat temu, a lekarze bliznę zawsze oceniali jako super ładnie zrośnięta. Nigdy bym nie podejrzewała, że w ciąży okaże się, że jednak coś jest z nią nie tak. Nie ukrywam, że jestem dosyć przerażona sytuacja, a to nie jedyny problem w tej ciąży. Dziewczyny, trochę minęło od Waszych ostatnich wpisów, napiszcie jak u Was wygląda sytuacja

• walkaOrodzeństwo Autorytet

Wysłany: 23 marca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka1708 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem po jednym porodzie sn, drugi poród przez CC w 34 tygodniu i teraz jestem w 19 tygodniu ciąży i lekarka powiedziała, że mam ubytek po bliźnie. Cesarke miałam 8 lat temu, a lekarze bliznę zawsze oceniali jako super ładnie zrośnięta. Nigdy bym nie podejrzewała, że w ciąży okaże się, że jednak coś jest z nią nie tak. Nie ukrywam, że jestem dosyć przerażona sytuacja, a to nie jedyny problem w tej ciąży. Dziewczyny, trochę minęło od Waszych ostatnich wpisów, napiszcie jak u Was wygląda sytuacja

Hej. Ja miałam CC dwa lata temu. Też mam ubytek w bliźnie jestem w 32 tygodniu no szwey się rozchodzą mam zaplanowane cięcie które jest koniecznością w 38 tygodniu mam nadzieję że dotrzymam do tego terminu. Generalnie mam dość duże bóle blizny które zaostrzyły się z wiekiem ciazy. Również nie s aro jedyne problemy w tej ciąży a nerwów i stresów masa to również pewnie wpłynęło na ten stan.

• Aneczka1708 Nowa

Wysłany: 24 marca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy blizna zaczęła się rozchodzić już w połowie ciąży? Bo ja dopiero jestem w 19 tygodniu i już mam z tym problem, boje się co będzie dalej. Na razie mam nakaz leżenia.

• walkaOrodzeństwo Autorytet

Wysłany: 24 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie zaczęło się około 28 tygodnia

• Aneczka1708 Nowa

Wysłany: 24 marca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie już, sporo za wcześnie... Dużo leżę, miejmy nadzieję, że to coś pomoże...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ