X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ubytek w bliźnie, a kolejna ciąża
Odpowiedz

Ubytek w bliźnie, a kolejna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • GosAga123 Nowa

Wysłany: 3 września, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1985 wrote:
    Czy jest tu nadal ktoś eszcze?
    Obecnie jestem w 13 tygodniu ciąży i również mam ubytek w bliźnie po cc i to całkiem spory bo 20mm na 10mm. Cesarke mialam jedna i to 5 lat temu. Nad ubytkiem mam tylko 2 mm. Jestem pod opieką dobrych specjalistów jednak nie ukrywam, że każdy dzień to jedna wielka nerwówka.
    Szukam osoby która była w podobnej sytuacji i wszystko skończyło się dobrze.

Mam też ubytek grubości 2mm i właśnie staramy się o drugie dziecko. Dziś inna ginekolog sugerowała mi laparotomię i potem kolejny rok czekania zanim zaczniemy się starać… czy mimo takiego ubytku wszystko było ok ?

• Dariaaa28 Znajoma

Wysłany: 17 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem w podobnej sytuacji, może nawet ciut gorszej, bo mam dwa ubytki. Zaszłam w ciążę, jestem w 5 tygodniu ciąży, na ten moment jest zarodek zagnieżdżony w macicy. Strasznie się boję, bo mam dwojke dzieci i ryzyko jest duże. Na ten moment nie rozmawiałam z lekarzem na temat tego co dalej, bo nie bylo jeszcze zarodka. Jednak coraz bardziej się boję.
    Powiedzcie jak było u was

preg.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 17 września, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa28 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Jestem w podobnej sytuacji, może nawet ciut gorszej, bo mam dwa ubytki. Zaszłam w ciążę, jestem w 5 tygodniu ciąży, na ten moment jest zarodek zagnieżdżony w macicy. Strasznie się boję, bo mam dwojke dzieci i ryzyko jest duże. Na ten moment nie rozmawiałam z lekarzem na temat tego co dalej, bo nie bylo jeszcze zarodka. Jednak coraz bardziej się boję.
    Powiedzcie jak było u was
    Hej u mnie aktualnie 30 tydzień ciąży ,gin chce zrobić CC w 37 już

• Dariaaa28 Znajoma

Wysłany: 17 września, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stan twojej blizny i jak się czujesz ? Jak wygląda ciąża z ubytkiem ? Czy posiadasz jeden czy dwa ubytki?

preg.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 17 września, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa28 wrote:
    Jak stan twojej blizny i jak się czujesz ? Jak wygląda ciąża z ubytkiem ? Czy posiadasz jeden czy dwa ubytki?
    Hmm stan blizny narazie ok ale lekarka mi powiedziała że jak wytrzymam do 37 tyg to będzie super i chce mnie położyć w szpitalu pod koniec października a koło 5 listopada zrobić CC ,jeden ubytek o ile.pamietam a czuje się no już ciężko ale tak pozatym ok narazie się nic nie dzieje ale strach jest bo będę mieć 4 cc

• Paula39 Nowa

Wysłany: 10 października, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marko wrote:
    Szukam pocieszenia, informacji, ze którejś z Was w podobnej sytuacji do mojej wszystko dobrze się skończyło.

Jestem w 12 tyg ciąży, dokładnie 2 lata temu miałam CC. Blizna nie budziła zastrzeżeń, mieliśmy zielone światło do starań. Na I usg genetycznym okazało się, ze blizna się rozeszła i mięśniówki macicy jest grubości 2,5 mm.
    Bardzo obawiam się teraz pęknięcia macicy, to dopiero początek, a ja juz mam tylko 2,5 mm.
    Czy ktoś miał podobnie i może podzielić się swoją historia?
    Pozdrawiam!

• Paula39 Nowa

Wysłany: 10 października, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem . Też się martwię . Blizna 3mm mam 19+3 tydzień ciąży 4 ciąża. Mam też ubytek czyli bliznę niche . Każą więcej leżeć oszczędzać się . Jestem po 3 cięciach

• Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 10 października, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula39 wrote:
    Ja mam taki problem . Też się martwię . Blizna 3mm mam 19+3 tydzień ciąży 4 ciąża. Mam też ubytek czyli bliznę niche . Każą więcej leżeć oszczędzać się . Jestem po 3 cięciach
    Ja też po 3 cięciach pod koniec października szpital gin chce robić CC po skończonym 36 tyg

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ