X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Uterine artery (PI) - tętnica maciczna (indeks pulsacyjny) - WYSOKI WYNIK
Odpowiedz

Uterine artery (PI) - tętnica maciczna (indeks pulsacyjny) - WYSOKI WYNIK

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Chciałam porozmawiać z osobami, które mają podobny problem, lub są bardziej zorientowane w temacie ode mnie.

Na usg w 11 tygodniu wskaźnik ten wynosił u mnie 3,42, co odpowiada 2,010 MoM. Na tej podstawie oraz dodatkowych wynikach wyliczono mi wysokie ryzyka:
    Preeklampsja przed 34 tyg ciąży - 1:54
    Preeklampsja przed 37 tyg ciąży - 1:23
    Zahamowanie wzrastania płodu przed 37 tyg ciąży - 1:51

Macie jakieś doświadczenia, co to oznacza w praktyce? Mam się martwić? Wiem, że to tylko statystyka, ale jednak...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ