Walcząc z powracającymi grzybicowymi zapaleniami...
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi lekarz powiedział, że maść clotrimazol można od II trymestru zresztą tak jest na ulotce napisane.
Ja jestem w 22 tygodniu a już 3 razy mam infekcje, w I trymestrze nic nie brałam poza lactovaginalem, który trochę pomagał, potem nie miałam dolegliwości ale lekarz stwierdził, że żółtawa wydzielina i ph świadczą o grzybicy i dostałam Pimafucin to około 13 tygodnia, potem około 16 tygodnia zaczęło szczypać i gynazol, po którym ustąpiły nieprzyjemne dolegliwości ale na ostatniej wizycie lekarz znowu zobaczył wydzielinę i złe ph i dostałam macmiror.
Do tego pobolewał mnie pęcherz i prawie ciągle jestem na urosepcie i żurawicie ale mam po nich dobre wyniki moczu i brak bakterii więc udało mi się bez antybiotyku tym razem obyć bo oba leki są bez recepty.
Jest ważna sprawa! Ograniczenie słodyczy. lekarka zamiast lekarstw zaleciła to mojej koleżance i pomogło. Trzeba przestać dokarmiać grzybki, zacząć pić kefiry i jourty naturalne oraz stosować probiotyki a wtedy myślę, że mniej uporczywa grzybica sama minie. Niestety ja nie mam silnej woli i słodycze wcinam prawie codziennie i widzę tego skutki...
czekoladowa jeśli dolegliwości Cie bardzo męczą spróbuj może prywatnie się dostać wcześniej. Ja często mimo wizyt w państwowej przychodni potrafiłam 3 dni wczesniej być prywatnie byle upewnić się że jest dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:31
-
na powracajace grzybice pochwy najlepiej zrobic pelna kuracje probiotykiem ginekologicznym, ktory uzupelni flore bakteryjna pochwy, chroniac przed rozwojem infekcji, ja zawsze stosuje wg.wskazowek lekarza probiotyki z polskimi szczepami bakterii, bo te skuteczniej kolonizuja pochwe od innych, od lat stosuje provag, bo ma te szczepy i poleca go polskie towarzystwo ginekologiczne, jak dla mnie jest bardzo dobry!osładzać życie:)
-