X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Walcząc z powracającymi grzybicowymi zapaleniami...
Odpowiedz

Walcząc z powracającymi grzybicowymi zapaleniami...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że maść clotrimazol można od II trymestru zresztą tak jest na ulotce napisane.
    Ja jestem w 22 tygodniu a już 3 razy mam infekcje, w I trymestrze nic nie brałam poza lactovaginalem, który trochę pomagał, potem nie miałam dolegliwości ale lekarz stwierdził, że żółtawa wydzielina i ph świadczą o grzybicy i dostałam Pimafucin to około 13 tygodnia, potem około 16 tygodnia zaczęło szczypać i gynazol, po którym ustąpiły nieprzyjemne dolegliwości ale na ostatniej wizycie lekarz znowu zobaczył wydzielinę i złe ph i dostałam macmiror.

Do tego pobolewał mnie pęcherz i prawie ciągle jestem na urosepcie i żurawicie ale mam po nich dobre wyniki moczu i brak bakterii więc udało mi się bez antybiotyku tym razem obyć bo oba leki są bez recepty.

Jest ważna sprawa! Ograniczenie słodyczy. lekarka zamiast lekarstw zaleciła to mojej koleżance i pomogło. Trzeba przestać dokarmiać grzybki, zacząć pić kefiry i jourty naturalne oraz stosować probiotyki a wtedy myślę, że mniej uporczywa grzybica sama minie. Niestety ja nie mam silnej woli i słodycze wcinam prawie codziennie i widzę tego skutki...

czekoladowa jeśli dolegliwości Cie bardzo męczą spróbuj może prywatnie się dostać wcześniej. Ja często mimo wizyt w państwowej przychodni potrafiłam 3 dni wczesniej być prywatnie byle upewnić się że jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:31

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • cukiereczek Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na powracajace grzybice pochwy najlepiej zrobic pelna kuracje probiotykiem ginekologicznym, ktory uzupelni flore bakteryjna pochwy, chroniac przed rozwojem infekcji, ja zawsze stosuje wg.wskazowek lekarza probiotyki z polskimi szczepami bakterii, bo te skuteczniej kolonizuja pochwe od innych, od lat stosuje provag, bo ma te szczepy i poleca go polskie towarzystwo ginekologiczne, jak dla mnie jest bardzo dobry!

osładzać życie:)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ