X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wody płodowe
Odpowiedz

Wody płodowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Sidney Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp masz dosłownie odrobine podniesione. Jeśli nie ma stanu zapalnego to powinno być do 1.

Dostajesz antybiotyk a w ogóle wiesz na co Ci go dają. Robili jakiś antybiogram, czy oni w ogóle wiedzą na jaką bakterie antybiotyk C podają?

Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale powinnaś zmienić szpital i przenieść sie do kliniki, aby mogli wdrożyć leczenie i pomyslec o aminoinfuzji - czyli o dolewaniu wód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ... jak tam te wasze historie z tym saczeniem wód? Ja dziś trafiłam do szpitala z wodami afi 2.7 26 tc dziecko 800 gr . Do tego szyjka 1.5 cm i rozwarcie na 1 cm ... jestem zalamana. Czy wody moga się jeszxze uspokoić? Wyszlyscie do domu ?

• jaolka Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wody sądzą się codziennie?miałam sporo wydzieliny dwa tyg temu przez jeden dzień i dopiero dziś ponownie czuję mocno wilgotna wkładkę i bieliznę.

Aleksandra
  • fo09czka Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś spotkała się ze zbyt dużą ilością wód plodowych? U mnie Afi wynosi 23,8 :/ lekarz który wykonywał usg powiedział że to dobrze bo mały ma miejsce jeszcze na obrót ale czytając internet to już jestem mocno zmartwiona

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaolka wrote:
    Czy wody sądzą się codziennie?miałam sporo wydzieliny dwa tyg temu przez jeden dzień i dopiero dziś ponownie czuję mocno wilgotna wkładkę i bieliznę.

raczej codziennie.
    Najlepiej kupic w sklepie chemicznym albo takim zoddczynnikami paski do sprawdzania ph. Tylko to musza byc paski o duzym zakresie ph. Jak wyjdzie odczyn zasadowy to są to wody płodowe

• jaolka Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znaczyły się codziennie i papier lakmusowe nie wykazał odczyn zapasowego.Dwa tyg temu byłam u ginekologa na badaniu kontrolnym a tego samego dnia zaczęłam krwawic. Okazało się że poziom wód chyba z afi3. skierowanie do szpitala. test na obecność wód w pochwie wyszedł negatywnie, więc myślałam że ok. Zostałam w szpitalu, zrobili amnioinfuzje, jednak płyn ze mnie wypłynął, czyli uszkodzony pęcherz plodowy. Dostaje antybiotyki i czekamy. Mam 21 tc.

Aleksandra
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 06:40

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• jaolka Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję jeszcze ok. 4l wody dziennie.Dziś kończę antybiotyk i zobaczymy co dalej. Najgorsze, że to tak wczesna ciąża w moim przypadku.

Aleksandra
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 06:38

MerryCherry2 lubi tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• jaolka Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co jakiś czas większa ilość jak dwie łyżki. Crp niskie póki co. W sumie od dwóch tyg nie badali mi szyjki. Czym charakteryzuje się odejście tego czopa? który masz tc?

Aleksandra
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 07:53

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ