Wrocław lekarz do prowadzenia ciąży z trombofilią
-
Kończę 12 tydzień ciąży, ze względu na wskazanie lekarza podaję sobie neoparin 0,6. Zdecydowałam się, że wolę sprawdzić, czy nie mam trombofilii wrodzonej, więc zamówiłam zestaw do badania. Wolałabym już teraz przygotować się na ewentualne nienajlepsze wyniki tych mutacji.
Czy możecie polecić lekarza, który się na tym zna we Wrocławiu lub okolicach?
Nie wiem nawet kto: hematolog, immunolog, genetyk?
Wyniki będą za około 2 tygodnie, ale wolałabym już teraz znaleźć lekarza, żeby niepotrzebnie nie tracić czasu, jeśli jednak okaże sie, że coś jest na rzeczy.
Dziekuję i pozdrawiam!Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami, teraz ci nie zbadają czy nie masz trombofilii wrodzonej, bo każdy ci powie ze wyniki mogą być zaburzone przez ciąże. To sobie zbadasz po ciazy. Mutacje niewiele powiedzą. Można je mieć i wyniki mieć w porządku.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lami dużo osób poleca doktora Fabijanskiego z Wrocławia ale za wczasu trzeba wizytę u niego zamówić,bo są niestety kolejki.Dziewczyny po miesiąc czekają ale słyszałam mnóstwo opini pozytywnych o nim i wiem,że prowadzi kobiety z trombofilią.Jest ginekologia.
Co do mutacji to oczywiście,że można robić testy będąc w ciąży.To jest badanie genetyczne i żadna ciąża czy inna choroba nie zakłóca wyniku.To nie morfologia,czy hormony,które często są zakłócene w stanie błogosławionym
Lami a z jakiego powodu masz neoparin? Pytam z ciekawościLami lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, że nie jedyne, ale od czegoś trzeba zacząć
Lady Dior, też czytałam o dr F. Ja już nawet do ginekologa bym się nie chciała pakować, bo mam swoją, tylko ktoś właśnie od krwi ewentualnie.
Jestem po operacjach tzw. stippingu niewydolnych żył odpiszczelowych w obu kończynach i wycięciu wielu żylaków spowodowanych najprawdopodobniej zakrzepicą, "incydent" sprzed 15 lat, operacje zrobione po 5 latach od wyjścia żylaków. Więc heparyna profilaktycznie. Dodatkowy czynnik to duża nadwaga.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Pewnie,że nie tylko mutacje się bada na trombofilię wrodzoną-bada się też białko C i S ale te w ciąży już mogą wyjść nieprawidłowo więc nie poleca się tych badań w ciąży a mutacje bez obaw o fałszywy wynik,można robić.Mutacja czynnika Leiden czy genu protrombiny-warto się zbadać w tym kierunku.
Lami to dobrze,że masz tą heparynę-zwłaszcza,że miałaś incydent.Pamiętasz Magdę-mbc z wątku staraniowego? Wiem,że ona chodzi do hematologa we Wrocławiu-może Ci doradzi porządnego lekarza PowodzeniaLami lubi tę wiadomość
-
Super, dzięki za odpowiedź! Na pewno Magdę znajdę Fajnie, że podałaś trop, jutro odsyłam próbki i zobaczymy czy coś wyjdzie
Lady Dior, pamiętam dopiero co Twój test! A tu już w połowie drogi Super, ten czas leciSzczęśliwa siódemka ❤️
-