X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysokie NT a prawidłowa PAPP-a i beta hcg
Odpowiedz

Wysokie NT a prawidłowa PAPP-a i beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Miałam wczoraj amnio, jutro mam mieć wynik. Na usg wykazano, ze nt u mojego dziecka jest równe 5. Co do anatomii płodu nie było zastrzeżeń. Wyniki pappa i wolnego beta w normie, miały wartość około 0.800, czyli poniżej 1. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dwójka moich dzieci miała przezierność ok. 3,5. W pierwszej ciąży pappy nie robiłam, w drugiej pappa była dobra. Synek i córka urodzili się zdrowi. Ja nie wykonywałam amniopunkcji tylko nifty pro w obu ciazach. Jak to powiedział mój lekarz prowadzący "sama przezierność to jeszcze nic". Dużo zdrówka trzymaj się :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ