X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysokie NT a prawidłowa PAPP-a i beta hcg
Odpowiedz

Wysokie NT a prawidłowa PAPP-a i beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Miałam wczoraj amnio, jutro mam mieć wynik. Na usg wykazano, ze nt u mojego dziecka jest równe 5. Co do anatomii płodu nie było zastrzeżeń. Wyniki pappa i wolnego beta w normie, miały wartość około 0.800, czyli poniżej 1. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dwójka moich dzieci miała przezierność ok. 3,5. W pierwszej ciąży pappy nie robiłam, w drugiej pappa była dobra. Synek i córka urodzili się zdrowi. Ja nie wykonywałam amniopunkcji tylko nifty pro w obu ciazach. Jak to powiedział mój lekarz prowadzący "sama przezierność to jeszcze nic". Dużo zdrówka trzymaj się :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ