Wysokie tętno płodu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydziękuje dziewczyny za wiadomość
dzisiaj 14 + 6 i ŚREDNIE tętno 167. Widziałam ze jak mały sie nie ruszał blo 140 potem jak kopnał chyba nawet 180 się pojawiło i maszyna wyliczyła 167. czy mam sie czym martwić ? dr w sumie mówi ze normalne ale jak dziewczyny podają tetno dzieci to mało ktora ma takie wysokie
pappa wyszło okejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrabzol dziekuje ci bardzo w piereszej ciazy badali mi na prenatalnych i e szpitalu w 13-14 wtedy mial syn 174 jakos i bylo ok potem mi lekarka na kazdej wizycie wpisywala 140 rowno szczerze nawet nie widzialam by mierzyla. A teraz jak sie tego uczepili to mnie to troche zmartwilo. Mysle , ze na polowkowyh juz powinien byc wolniejszy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus, ale tętno Twojego maluszka naprawdę nie jest za wysokie. Dla spokoju umów się ok. 25-30tc na echo serca do specjalisty. U mnie w 10tc Mały miał tętno 190 i lekarz mnie mocno nastraszył. Potem w 11tc 180. Potem już ok, echo serca super, więc już się nie martwię, chociaż na 100% będę spokojna jak Mały się urodzi..
-
nick nieaktualnyale w 10 tc to norma 190 moje dziecko w 11 mialo 182 i dr powiedzial ze idealne takze nie rozumiem o co im chodzi. na kiedy masz termin porodu ??
i tez nie wiem czy chodzi o średnie tetno czy chwilowe. Na prenatalnych raz 179 raz 175 i dlatego srednia 177 ostatnio w gabinecie inaczej badał sekunde bylo 145 potem 182 i skakalo bo dziecko szalało i pokazało średnie 167Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 09:01
-
Norma to niby do 180, więc jak wyszło mi 190 lekarz powiedział, że albo wada serca albo wady genetyczne albo po prostu taki urok dziecka. Wpisał tachykardia płodu, a ja nieprzytomna ze strachu starałam się przeżyć następne 2 tygodnie Ile się naczytałam w necie, ile się naryczałam....
termin porodu 20.07, jutro idę pierwszy raz na ktg - będę miała cały zapis tętna:) -
nick nieaktualnyoooo już końcówka super
"fajny lekarz" ja słyszalam ze do 12 tyg najlepiej nie badac tetna, tzn sprawdzac czy serduszko bije ale nie mierzyć. Z kuba pisali w ksiażeczce "akcja serca (+) czyli ze widoczne a nie wpisywala ile. Pomiar pierwszy mialam na prenatalnych -
nick nieaktualny
-
amus, byłam wczoraj na ktg, prawie 1h i specjalnie przeanalizowałam zapis tętna - otóż jak Mały się nie ruszał to tętno było w okolicach 130-140, wiercił się ok. 160, a jak wariował to 170! Jeden raz mam nawet taki szczyt na 190! Lekarz twierdzi, że ok, chociaż przyznał, że niestety dziecko na ruchliwe się zapowiada Tak więc, jak widzisz, tętno 170 jest jak najbardziej ok:)
-
nick nieaktualnyBrabzol hehehe niezle ) super ze wyniki okej )
Moje dziecko na poczatku usg jest spokojne ale po chwili dostaje szalu. Jestem bardzo gruba ale jak kopnal w glowice poczulam momentalnie. Chyba nie lubi usg ja mam w domu detektor ale jeszcze za duzo tluszczu niestety nie nie znajduje serduszka -
nick nieaktualnySie pochwale a co :p niedawni kupilam uzywany detektor z wyswietlaczem dzisiaj dokupilam zel do usg i probowalismy. Jestem otyla wiec nie liczylam na wiele ale mam lozysko z tylu wiec uznalam ze sprobujemy i udalo sie tetno skakalo 142-153 ) moje bylo 80-90 )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 22:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny