X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysokie tętno płodu
Odpowiedz

Wysokie tętno płodu

Oceń ten wątek:
  • NowaMama2112 Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 166 , i mam napisane ze miarowe. Lekarz nic nie powiedział na ten teamt

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za wiadomość
    dzisiaj 14 + 6 i ŚREDNIE tętno 167. Widziałam ze jak mały sie nie ruszał blo 140 potem jak kopnał chyba nawet 180 się pojawiło i maszyna wyliczyła 167. czy mam sie czym martwić ? dr w sumie mówi ze normalne ale jak dziewczyny podają tetno dzieci to mało ktora ma takie wysokie

pappa wyszło okej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt?

• brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma wynosi do 180. Wiadomo, że jak dziecko się rusza to jest wysokie, jak śpi niskie. Średnie tętno 167 jest w normie, tyle że z tych wyższych. Ja w późnej ciąży mam 158 i lekarz jest zupełnie spokojny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brabzol dziekuje ci bardzo :) w piereszej ciazy badali mi na prenatalnych i e szpitalu w 13-14 wtedy mial syn 174 jakos i bylo ok potem mi lekarka na kazdej wizycie wpisywala 140 rowno szczerze nawet nie widzialam by mierzyla. A teraz jak sie tego uczepili to mnie to troche zmartwilo. Mysle , ze na polowkowyh juz powinien byc wolniejszy

• brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży synek tez miał w 13-14tc tętno 173 i nikt się nie czepiał :)

Bold lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brazbol wrote:
    U mnie w pierwszej ciąży synek tez miał w 13-14tc tętno 173 i nikt się nie czepiał :)
    Ciekawe czy zmieniaja normy czy o co chodzi. Denerwujace. Nasteone usg mam 17 lipca to bedzie kolo 18 tyg zobaczyny jak tam z tetnem

• brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać jakie Wam wyszło tętno:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne dam znać :) najbardziej sie boje ze to wysokie tętno to efekt wady serduszka :( bo niby USG prenatalne i Pappa wyszły dobrze no ale nie wiadomo jak z serduszkiem ....

• brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, ale tętno Twojego maluszka naprawdę nie jest za wysokie. Dla spokoju umów się ok. 25-30tc na echo serca do specjalisty. U mnie w 10tc Mały miał tętno 190 i lekarz mnie mocno nastraszył. Potem w 11tc 180. Potem już ok, echo serca super, więc już się nie martwię, chociaż na 100% będę spokojna jak Mały się urodzi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w 10 tc to norma 190 :) moje dziecko w 11 mialo 182 i dr powiedzial ze idealne :) takze nie rozumiem o co im chodzi. na kiedy masz termin porodu ??
    i tez nie wiem czy chodzi o średnie tetno czy chwilowe. Na prenatalnych raz 179 raz 175 i dlatego srednia 177 ostatnio w gabinecie inaczej badał sekunde bylo 145 potem 182 i skakalo bo dziecko szalało i pokazało średnie 167

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 09:01

• brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma to niby do 180, więc jak wyszło mi 190 lekarz powiedział, że albo wada serca albo wady genetyczne albo po prostu taki urok dziecka. Wpisał tachykardia płodu, a ja nieprzytomna ze strachu starałam się przeżyć następne 2 tygodnie Ile się naczytałam w necie, ile się naryczałam....
    termin porodu 20.07, jutro idę pierwszy raz na ktg - będę miała cały zapis tętna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo już końcówka :) super :D
    "fajny lekarz" ja słyszalam ze do 12 tyg najlepiej nie badac tetna, tzn sprawdzac czy serduszko bije ale nie mierzyć. Z kuba pisali w ksiażeczce "akcja serca (+) czyli ze widoczne a nie wpisywala ile. Pomiar pierwszy mialam na prenatalnych

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na usg taki spontan :p badal tetno chwilowe i bylo 157 powiedzial ze okej, nastepne bylo chyba 155 raz bylo 164 ale kopal az poczulam dr powiedzial zd w normie

• brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amus, byłam wczoraj na ktg, prawie 1h i specjalnie przeanalizowałam zapis tętna - otóż jak Mały się nie ruszał to tętno było w okolicach 130-140, wiercił się ok. 160, a jak wariował to 170! Jeden raz mam nawet taki szczyt na 190! Lekarz twierdzi, że ok, chociaż przyznał, że niestety dziecko na ruchliwe się zapowiada :( Tak więc, jak widzisz, tętno 170 jest jak najbardziej ok:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brabzol hehehe niezle :)) super ze wyniki okej :))
    Moje dziecko na poczatku usg jest spokojne ale po chwili dostaje szalu. Jestem bardzo gruba ale jak kopnal w glowice poczulam momentalnie. Chyba nie lubi usg ;) ja mam w domu detektor ale jeszcze za duzo tluszczu niestety nie nie znajduje serduszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie pochwale a co :p niedawni kupilam uzywany detektor z wyswietlaczem dzisiaj dokupilam zel do usg i probowalismy. Jestem otyla wiec nie liczylam na wiele ale mam lozysko z tylu wiec uznalam ze sprobujemy ;) i udalo sie tetno skakalo 142-153 :)) moje bylo 80-90 :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 22:31

• brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Amus! tętno rewelacja :) a na kogo teraz czekacie? chłopak czy dziewczynka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :D
    Na prenatalnych na 70% chlopak a tydzien temu na 80 % dziewczynka ;) gin powiedzial ze nic juz nie urosnie ale 100% da na nst wizycie (19tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 17+5 i tetno u gina 167 znowu

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ