Wysokie tętno płodu
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja córcia też potrafiła mieć wysokie tętno, ale to było w 3 trymestrze. Powodem było to, że bardzo ruszała się w brzuszku :)Teraz jest zdrową i bardzo żywą dziewczynką.
wiki2 lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Joanna_blondi wrote:Moja córcia też potrafiła mieć wysokie tętno, ale to było w 3 trymestrze. Powodem było to, że bardzo ruszała się w brzuszku :)Teraz jest zdrową i bardzo żywą dziewczynką.
Joanna_blondi lubi tę wiadomość
-
Hej, może jest ktoś jeszcze na tym wątku. Ja w 11 tyg. mam tętno 173, w 12 tyg. 174. Z tego co czytam zakres jest w pierwszym trymestrze do 180. Lekarz, chociaż nic nie mówił, wysłał mnie na echo serca płodu (do tego mam podejrzenie pępowiny dwunaczyniowej). Czy któraś z Was była może w takiej sytuacji? Jak się to u Was potoczyło?
-
Podczas gry online doświadczyłam wysokiego tętna płodu, może to wskazywać na reakcję na stres, podniecenie lub podwyższony poziom adrenaliny związany z intensywną rozgrywką. Jednak wysokie tętno płodu (tachykardia) jest zazwyczaj ściśle monitorowane w czasie ciąży, ponieważ może oznaczać takie stany jak stres matki, gorączka, odwodnienie, a nawet niepokój płodu.
Ważne jest, aby omówić tę obserwację z lekarzem. Może on ocenić sytuację poprzez badanie fizyczne lub zalecić dalsze monitorowanie, takie jak test bezstresowy lub USG, aby upewnić się, że dziecko czuje się dobrze. Zmniejszenie stresu i robienie przerw podczas intensywnych aktywności również może pomócWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia, 08:02
-