X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysokie tętno płodu
Odpowiedz

Wysokie tętno płodu

Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 10 dni najgorszy czas w moim życiu

27a73b5519.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia też potrafiła mieć wysokie tętno, ale to było w 3 trymestrze. Powodem było to, że bardzo ruszała się w brzuszku :)Teraz jest zdrową i bardzo żywą dziewczynką.

wiki2 lubi tę wiadomość

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Moja córcia też potrafiła mieć wysokie tętno, ale to było w 3 trymestrze. Powodem było to, że bardzo ruszała się w brzuszku :)Teraz jest zdrową i bardzo żywą dziewczynką.
    tez tak miałam ze starszym synem. Często miał ze 180 podczas ktg. Teraz ma już 9lat, jest zdrowym i żywiołowym chłopcem

Joanna_blondi lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszło ryzyko zespołu Downa przez tą tachykardie 1:66 tydzień później miałam 172 za kolejny tydzień 164(9)

27a73b5519.png
  • polinka-mama już córeczki rocznej Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na prenatalnych 13 tydzień i tętno miałam 176 co sądzicie lekarz mówi ze to nic nie pokojacego ale ja się trochę martwię

• Bold Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może jest ktoś jeszcze na tym wątku. Ja w 11 tyg. mam tętno 173, w 12 tyg. 174. Z tego co czytam zakres jest w pierwszym trymestrze do 180. Lekarz, chociaż nic nie mówił, wysłał mnie na echo serca płodu (do tego mam podejrzenie pępowiny dwunaczyniowej). Czy któraś z Was była może w takiej sytuacji? Jak się to u Was potoczyło?

• davidtimm Nowa

Wysłany: 12 grudnia, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas gry online doświadczyłam wysokiego tętna płodu, może to wskazywać na reakcję na stres, podniecenie lub podwyższony poziom adrenaliny związany z intensywną rozgrywką. Jednak wysokie tętno płodu (tachykardia) jest zazwyczaj ściśle monitorowane w czasie ciąży, ponieważ może oznaczać takie stany jak stres matki, gorączka, odwodnienie, a nawet niepokój płodu.

Ważne jest, aby omówić tę obserwację z lekarzem. Może on ocenić sytuację poprzez badanie fizyczne lub zalecić dalsze monitorowanie, takie jak test bezstresowy lub USG, aby upewnić się, że dziecko czuje się dobrze. Zmniejszenie stresu i robienie przerw podczas intensywnych aktywności również może pomóc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia, 08:02

‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ