Wysokie tętno płodu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, a echo robilyscie w ośrodkach jakiej kategorii? B czy C? Właśnie chcę się umówić, ale nie mam skierowania więc nie wiem czy się rzucać ma ośrodki A, czy pozostać przy B.12 marca 2017 8 tydz.
Marzylismy o Tobie całe życie - cc 22.02.2018, 58 cm, 3530 gr -
nick nieaktualny
-
Włoch to super, ona jest chyba z ośrodka w Rudzie tak? To jest ośrodek A, najlepszy. Nie wiesz może jaka jest cena komercyjnie? Ja się zastanawiam nad Ujastkiem w Krakowie (ośrodek b), bo jestem stąd, ale zastanawiałam się nad jazdą do Rudy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 22:07
12 marca 2017 8 tydz.
nick nieaktualnyIwo ona przyjmuje w rudzie, w katowicach, i w zorach. W rozne dni. Ja akurat bylam w katowicach
W zorach w sonomedico
W rudzie w genomie
A kato centrum medyczne sodowski
Babka ta sama wiec blizej masz do kato z krakowa tam tez bylo szybciej bo w rudzie miesiac pozniej. Ja mialm na nfz ale prywatnie podobne terminy. Cena 300 zl -
Widzę, że lekarze na dziesięć frontów działają. Dzięki za info, zadzwonię i zapytam czy ośrodek w Katowicach też ma poziom A, czy to raczej prywatny dodatek do działalności. O dr Wloch czytałam bardzo dobre opinie, widzę, że jest świetnym specjalistą i do tego bardzo zaangażowanym. To już nie pierwszy raz kiedy na Śląsku ceny są znaczne niższe, a poziom usług bardzo wysoki.
A przepraszam, pomyłka. To ośrodki "c" są najlepsze, nie zmienia to jednak faktu, że Włoch tam przyjmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 10:32
12 marca 2017 8 tydz.
nick nieaktualnyz tego co gadała to ona jezdzi po całej polsce także musisz szukać pewnie coś bliżej będzie. DLa mnie bylo obojetne gdzie byle szybko i grunt by u niej. Do Rudy Śl. mam troche bliżej ale termin byl miesiac pozniej, do Żor najbliżej ale tam wtedy nei zapisywali bo pani dr Włoch miala byc po jakims "zabiegu" i chyba byla bo w Ktaowicach na wizycie poruszała sie na krzesle obrotowym nie wstawała coś chyba miala robione z nogą
dzwon i pytaj
a ile u was za echo ??
ważne by to byl specjalista
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 10:36
-
Na razie nie idzie się tam dodzwonić. Jesteś druga w kolejce, potem pierwsza, a potem się nagraj:d mimo, że w sobotę ponoć czynne. W Krakowie dr coś tam Chrusciel robi, też posiada te same kwalifikacje, ale ośrodek niższej referencyjności, a zamiast 280 zł biorą 350. To oczywiście nie gra roli, ale czytałam parę wywiadów z Włoch i widać, że interesuje się też wadami serca powiązanymi z chorobami genetycznymi, a mój chłopak ma z. Marfana, niedomykalnosc zastawki i wypadanie płatka - może udałoby się co nieco dowiedzieć jak to może być u młodego. A tak naprawdę chciałabym usłyszeć, że urodze zdrowe dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 14:09
12 marca 2017 8 tydz.
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny czy tętno płodu w 14 tygodniu - 158 jest prawidłowe? Dodam, że podczas pomiaru dziecko wyraźnie odpoczywało, czy nie jest za wysokie?
-
Ogólnie jest taka norma na całą ciążę? Lekarz podczas pomiaru nic nie mówił, tylko ja doczytałam w necie że norma jest do 150, a powyżej tachykardia. w dodatku sporo dziewczyn na forach pisze o tętnie do 140, no i się wystraszyłam, zwłaszcza że dziecko podczas całego USG wyraźnie spało, więc pewnie jak harcuje tętno jest jeszcze wyższe...
Skąd więc te sprzeczne informacje, że powyżej 150 to już źle? -
antola wrote:Ogólnie jest taka norma na całą ciążę? Lekarz podczas pomiaru nic nie mówił, tylko ja doczytałam w necie że norma jest do 150, a powyżej tachykardia. w dodatku sporo dziewczyn na forach pisze o tętnie do 140, no i się wystraszyłam, zwłaszcza że dziecko podczas całego USG wyraźnie spało, więc pewnie jak harcuje tętno jest jeszcze wyższe...
Skąd więc te sprzeczne informacje, że powyżej 150 to już źle?
Mi lekarz powiedział tak:
norma 120-180, tętno z biegiem ciąży będzie spadać.
Sprawdziłam swoje USG 1 trymestru i .. 11t3d tętno 166 uderz./min
Tętno 146 uderz./min to moj synek miał w 20t3d.
Wad serca nie stwierdzono w trakcie ciąży, nikt też mi nawet nie zasugerował, że mógłby być to wynik nieprawidłowy. Nie czytaj bzdur w internecie bo się okaże, że nie jesteś w ciąży tylko masz raka macicy -
nick nieaktualny