Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

17 OH PROGESTERON

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:48

/  Zgłoś
    Witam, w lutym robiłam w/w hormon oraz androstendion, testosteron, dheas. Tylko 17oh progesteron był powyżej normy i był na poziomie 1,97 przy normie do 1,3. Pod koniec kwietnia robiłam hormony tarczycy, bo mam hashimoto i powtórzyłam owy hormon też i jego wynik był 2,6 przy normie 1.1. Czy ten hormon wplywa na zajscie w ciazę? Staram się o dziecko 11 cykl.
    Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:49

chruszczow, ewe1984, natalia2015, klaudia12369, danae24, Agi83, emilanka, tapir19, Nalunia, Tulisia, Gosiaczek, Martix, mrth666, Asana, littleladybird, Erl, motylek000, JSN, justa77 ie, Ellasi, kark, adasiowa, Ainaa, NataliaJot, Anna1983! lubią tę wiadomość

M&M
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:12

/  Zgłoś
    Stężenie 17 OH progesteronu może być podwyższone z różnych przyczyn. Trudno mi powiedzieć, dlaczego u Pani jest podwyższony i czy ma to wpływ na Pani płodność.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ