Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Badania w normie ciąży brak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • iwam78 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2015, 16:03

/  Zgłoś
    Witam. Mam 36 lat i od 2 lat nie mogę zajść w ciążę. Oto moje badania:
    AMH-1,11
    cykle 24-30 dni
    PCT-dodatni,
    hormony w 3dc:
    FSF-6,52
    TSH-1,072
    LH-3,27, PRL-11,30
    estradiol-55,57 (faza okołoowulacyjna-166,09)
    progesteron-20,93(faza lutealna)
    glukoza- 83
    jajowody drożne
    wyniki męża: (podczas kuracji antybiotykami przy kamieniach nerkowych i lekach pbólowych, palacz)
    koncetracja-15,85
    próba-107,75
    objętość-6,8
    ruch postępowy-23,10
    nieruchome-60,44
    ruchome-39,56
    morfologia-8%
    prolaktyna-7,59
    testosteron-5,62
    Cykle monitorowane, pęcherzyki pękają, ponowne ukazanie się w obrazie usg polipa który był usunięty w sierpniu zeszłego roku.

pigi, myszka83, Rutelka, ketka91, marl202, Betti83, Płatek szkarłatny, She Wolf, starajaca, dleyk, APS lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 16:40

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, po pierwsze sugerowałbym powtórzenie badania nasienia w momencie, gdy Pani mąż zakończy terapię. Myślę, że warto, by – ze względu na długi okres starań i Pani wiek - rozważyli Państwo wizytę w ośrodku leczenia niepłodności i porozmawiali ze specjalistą nt. opcji leczenia, która zwiększy szanse na uzyskanie ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ