X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Badania w normie ciąży brak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • iwam78 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2015, 16:03

/  Zgłoś
    Witam. Mam 36 lat i od 2 lat nie mogę zajść w ciążę. Oto moje badania:
    AMH-1,11
    cykle 24-30 dni
    PCT-dodatni,
    hormony w 3dc:
    FSF-6,52
    TSH-1,072
    LH-3,27, PRL-11,30
    estradiol-55,57 (faza okołoowulacyjna-166,09)
    progesteron-20,93(faza lutealna)
    glukoza- 83
    jajowody drożne
    wyniki męża: (podczas kuracji antybiotykami przy kamieniach nerkowych i lekach pbólowych, palacz)
    koncetracja-15,85
    próba-107,75
    objętość-6,8
    ruch postępowy-23,10
    nieruchome-60,44
    ruchome-39,56
    morfologia-8%
    prolaktyna-7,59
    testosteron-5,62
    Cykle monitorowane, pęcherzyki pękają, ponowne ukazanie się w obrazie usg polipa który był usunięty w sierpniu zeszłego roku.

pigi, myszka83, Rutelka, ketka91, marl202, Betti83, Płatek szkarłatny, She Wolf, starajaca, dleyk, APS lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 16:40

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, po pierwsze sugerowałbym powtórzenie badania nasienia w momencie, gdy Pani mąż zakończy terapię. Myślę, że warto, by – ze względu na długi okres starań i Pani wiek - rozważyli Państwo wizytę w ośrodku leczenia niepłodności i porozmawiali ze specjalistą nt. opcji leczenia, która zwiększy szanse na uzyskanie ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ