X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

brak miesiaczki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • annajan111 Nowa

Wysłany: 25 grudnia 2014, 01:36

/  Zgłoś
    od3lat brak ciazy i od ponad roku nie regularne miesiaczki, wykryto podwyzszona prolaktyne140,brak nadal miesiaczki, przez 3miesiace bralam bromergon i spadla do 9,miesiaczka przyszla ale brak ciazy . po przerwaniu znow sie zwiekszyla do130, na wywolanie miesiaczki i owulacji dostalam duphaston ale on nie wywolal miesiaczki czy to z powodu wysokiej prolaktyny?mozna brac razem duphaston i prolaktyne ?

Anatolka, justa1234, Blondik, bąbel, Esia222 lubią tę wiadomość

annajan111
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 16:24

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, nie do końca rozumiem ostatnie pytanie. Sugerowałbym pogłębienie diagnostyki i rozważnie kontynuacji przyjmowania bromergonu. Żeby zastanowić się nad optymalizacją leczenia, konieczne jest przeanalizowanie wyników Pani badań. Długi okres starań, o którym Pani pisze, powinien skłonić Państwa (także Pani partnera) do kompleksowej oceny przyczyny takiego stanu rzeczy (najlepiej w ośrodku, który specjalizuje się w leczeniu niepłodności).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ