Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Bromergon po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:36

/  Zgłoś
    Witam, w tym tygodniu doszło u mnie do samoistnego poronienia w 10tc - wcześniej na USG stwierdzone puste jajo płodowe, beta spadła. Nie poszłam na zabieg.

Przed zajściem w ciążę poza niedoczynnością tarczycy leczyłam również zbyt wysoką prolaktynę za pomocą bromergonu. Chciałam zapytać czy i kiedy najlepiej byłoby wrócić do brania bromergonu? Teraz, gdy krwawienie już ustało czy dopiero po pierwszej miesiączce? A może istnieje szansa, że ciąża coś unormowała i bromergon nie będzie potrzebny?
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

Helen, MagSz, Lucy91, aneczka85m, JABUSKO, Adelajda lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:13

/  Zgłoś
    Przyjmowanie Bromergonu nie wydaje się optymalnym działaniem, jeśli wyłączna przyczyną terapii jest nieprawidłowy wynik prolaktyny (wyjściowy czy w teście z metoclopramidem). W takiej sytuacji odradzałbym takie postępowanie. Warto wrócić do stosowania leku, jeśli miała Pani zaburzenia cyklu (szczególnie cykle poniżej 25 lub powyżej 35 dni). Można wówczas zacząć go przyjmować w dowolnym momencie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ