X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Ciąże biochemiczne a drozność jajowodów

Ciąże biochemiczne a drozność jajowodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:44

/  Zgłoś
    Witam, jestem po 2 ciążach biochemicznych, beta około 1000 w 5 tygodniu ciąży. Badania hormonalne w normie, tarczyca w normie. Dwa lata temu miałam laparoskopowe usuwanie potworniaka i przy okazji badanie drożności jajowodów,wynik- drożne.Czy ciąże biochemiczne mogą być przyczyną ciąży pozamacicznej i zagnieżdżeniem zarodka w niedrożnych jajowodach? Czy w przypadku ciąż biochemicznych, które wchłonęły się w jajowodach jest możliwość dokonania się zrostów a tym samym spowodowanie niedrożnych jajowodów,? czy mam powtórzyć badanie na drożność jajowodów?dziękuje za odpowiedź, Agata

aaagaaatka, Kamila8k, Caroline, wisienka, sonia86, fo09czka, Martoszka, Martoszka, Anatolka, natalia2015, 19ilonka87, tulipanna, november123, Gosia333, dżona, agania, Kinga., SuSie, moremi, gretka, ewelinka2210, sandra80, Betty Boop, Niuta, sorriso, Kamilka, kamcia858, chruszczow, izaboo, Dorisss, STRZELEC, Hrabina lubią tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:55

/  Zgłoś
    W przypadku wyniku bety ok. 1000 ciąża powinna być widoczna w USG (nie jest to wówczas wyłącznie ciąża biochemiczna). Opisana przez Panią sytuacja wymaga szczegółowej obserwacji. Wydaje się mało prawdopodobnym, by na tyle zaawansowana ciąża wchłonęła się w jajowodzie. Z drugiej stronie każda ciąża w jajowodach może powodować jego niedrożność, może więc Pani rozważyć wykonanie badania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ