Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Dodatkowe badania potrzebne w diagnostyce

Dodatkowe badania potrzebne w diagnostyce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:37

/  Zgłoś
    Witam,
    w mojej diagnostyce niepłodności miałam wykonane następujące badania: TSH, progesteron, testosteron, AMH, prolaktyna, HSG, cytologia, morfologia krwi + cukier i cholesterol, mąż miał badanie nasienia. Z tego pakietu tylko AMH wyszło za wysokie (przy normie 1,5-3 wyszło 6), reszta w normie. Na USG wyszło, że pęcherzyki rosną, ale nie miałam badania, czy pękają (w 1 przypadkowo badanym cyklu lekarz stwierdził pęcherzyk przetrwały). Czy robienie badania na LH i FSH oraz estradiol jest potrzebne? Czy coś by Pan polecił jeszcze?

Z góry dziękuję za pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:52

malami91, Katiana, asik09, Martoszka, Marzena1991, iwam78, Betti83, sonia86, Płatek szkarłatny, enines, Kicior, Załamana36 lubią tę wiadomość

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 09:10

/  Zgłoś
    Rekomendowałbym przeprowadzenie kompleksowej oceny przebiegu cyklu. By ocenić sytuację potrzebowałbym także dodatkowych informacji o Państwa wynikach, Pani wieku, okresie starań. Dopiero na tej podstawie można zalecić ewentualną dalszą diagnostykę lub leczenie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ