X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Dwa poronienia w 21 tygodniu ciąży

Dwa poronienia w 21 tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • szalona_36 Nowa

Wysłany: 19 marca 2015, 19:23

/  Zgłoś
    Witam! Mam 36 lat jestem po 2 poronieniach które zakończyły się w 21 tygodniu ciąży. Mam stwierdzona mutacje MTHFR C677T heterozygotyczna. Obecnie zrobiłam usg i wyszło mi w 17 dniu cyklu endometrium 8 mm wąskie słabo hiperechogeniczne,jajniki typowe ale nie widac pęcherzyka dominującego proszę wyjaśnić mi co to oznacza i jakie mam szanse na zajście w ciąże jak dalej postępować. Z góry bardzo dziękuje za wszelkie wskazówki.

justa1234, Anatolka, solania, taśta, Mysia 15, She Wolf, asik09, tulipanna, Blondik, Alessia lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:12

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, w pierwszej kolejności proponowałabym przeprowadzenie badań, które umożliwią wyjaśnienie przyczyny poronień na takim etapie ciąży. Mogą się one wiązać z różnymi czynnikami – być wynikiem infekcji lub niewydolności szyjki macicy, konieczna jest jednak dodatkowa diagnostyka. Jeśli chciałaby Pani zasięgnąć porady, zapraszam na bezpłatną wizytę do Wrocławia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ