X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Dwa poronienia w 21 tygodniu ciąży

Dwa poronienia w 21 tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • szalona_36 Nowa

Wysłany: 19 marca 2015, 19:23

/  Zgłoś
    Witam! Mam 36 lat jestem po 2 poronieniach które zakończyły się w 21 tygodniu ciąży. Mam stwierdzona mutacje MTHFR C677T heterozygotyczna. Obecnie zrobiłam usg i wyszło mi w 17 dniu cyklu endometrium 8 mm wąskie słabo hiperechogeniczne,jajniki typowe ale nie widac pęcherzyka dominującego proszę wyjaśnić mi co to oznacza i jakie mam szanse na zajście w ciąże jak dalej postępować. Z góry bardzo dziękuje za wszelkie wskazówki.

justa1234, Anatolka, solania, taśta, Mysia 15, She Wolf, asik09, tulipanna, Blondik, Alessia lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:12

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, w pierwszej kolejności proponowałabym przeprowadzenie badań, które umożliwią wyjaśnienie przyczyny poronień na takim etapie ciąży. Mogą się one wiązać z różnymi czynnikami – być wynikiem infekcji lub niewydolności szyjki macicy, konieczna jest jednak dodatkowa diagnostyka. Jeśli chciałaby Pani zasięgnąć porady, zapraszam na bezpłatną wizytę do Wrocławia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ