X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Dwa poronienia w 21 tygodniu ciąży

Dwa poronienia w 21 tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • szalona_36 Nowa

Wysłany: 19 marca 2015, 19:23

/  Zgłoś
    Witam! Mam 36 lat jestem po 2 poronieniach które zakończyły się w 21 tygodniu ciąży. Mam stwierdzona mutacje MTHFR C677T heterozygotyczna. Obecnie zrobiłam usg i wyszło mi w 17 dniu cyklu endometrium 8 mm wąskie słabo hiperechogeniczne,jajniki typowe ale nie widac pęcherzyka dominującego proszę wyjaśnić mi co to oznacza i jakie mam szanse na zajście w ciąże jak dalej postępować. Z góry bardzo dziękuje za wszelkie wskazówki.

justa1234, Anatolka, solania, taśta, Mysia 15, She Wolf, asik09, tulipanna, Blondik, Alessia lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:12

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, w pierwszej kolejności proponowałabym przeprowadzenie badań, które umożliwią wyjaśnienie przyczyny poronień na takim etapie ciąży. Mogą się one wiązać z różnymi czynnikami – być wynikiem infekcji lub niewydolności szyjki macicy, konieczna jest jednak dodatkowa diagnostyka. Jeśli chciałaby Pani zasięgnąć porady, zapraszam na bezpłatną wizytę do Wrocławia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ