X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Hsg "zlepione jajowody"

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wuwu23 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:50

/  Zgłoś
    Miałam dwa razy robione hsg 1.5 roku i miesiąc dwa miesiące temu. Za każdym razem wychodziło że jajowody są drożne jednak odczuwałam ból bardzo silny nie do wytrzymania. Ostatnio lekarz powiedział że są drożne ale mogły być pozlepiane i nawet miałam mniejsza dawkę tego kontrastu niż normalnie.
    Czy to mogło być przeszkodą do zajścia w ciążę? Bo może mam tendencję do zadawania jajowodów.
    I jak długo jajowody będą udrozbione po badaniu nim znów "się ślepia"?

Anusias, martamarta, Anusiak, Felinka, Biotech, nick nieaktualny, Paulaedi, Bellakawa, Salome lubią tę wiadomość

Wuwu23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ