Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Hsg "zlepione jajowody"

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wuwu23 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:50

/  Zgłoś
    Miałam dwa razy robione hsg 1.5 roku i miesiąc dwa miesiące temu. Za każdym razem wychodziło że jajowody są drożne jednak odczuwałam ból bardzo silny nie do wytrzymania. Ostatnio lekarz powiedział że są drożne ale mogły być pozlepiane i nawet miałam mniejsza dawkę tego kontrastu niż normalnie.
    Czy to mogło być przeszkodą do zajścia w ciążę? Bo może mam tendencję do zadawania jajowodów.
    I jak długo jajowody będą udrozbione po badaniu nim znów "się ślepia"?

Anusias, martamarta, Anusiak, Felinka, Biotech, jiwa, Paulaedi, Bellakawa, Salome lubią tę wiadomość

Wuwu23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ