X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Hsg "zlepione jajowody"

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wuwu23 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:50

/  Zgłoś
    Miałam dwa razy robione hsg 1.5 roku i miesiąc dwa miesiące temu. Za każdym razem wychodziło że jajowody są drożne jednak odczuwałam ból bardzo silny nie do wytrzymania. Ostatnio lekarz powiedział że są drożne ale mogły być pozlepiane i nawet miałam mniejsza dawkę tego kontrastu niż normalnie.
    Czy to mogło być przeszkodą do zajścia w ciążę? Bo może mam tendencję do zadawania jajowodów.
    I jak długo jajowody będą udrozbione po badaniu nim znów "się ślepia"?

Anusias, martamarta, Anusiak, Felinka, Biotech, nick nieaktualny, Paulaedi, Bellakawa, Salome lubią tę wiadomość

Wuwu23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ