X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

PCO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magda30 Nowa

Wysłany: 11 października 2018, 19:09

/  Zgłoś
    Witam, proszę o interpretację moich wyników badań androstendion 3,40, dhea - s 10,748. Prolaktyna 6,64 i glukoza na czczo 95. Lekarz stwierdził zespół policystycznych jajników. Przepisał tabletki antykoncepcyjne na 3 miesiące, cyprodiol i spironol. Wybrałam się z wynikami do innego lekarza diagnozę odrzuciła ponieważ nie widziała nic niepokojącego. Jajniki prawidłowe, do owulacji doszło - potwierdzone monitoringiem. Zaleciła inofem. Proszę o podpowiedz, bo nie wiem komu mam ufać. Dodam, że staramy się o drugie dziecko.

Musisieudac...
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:49

/  Zgłoś
    Na zespół policystycznych jajników składa się wiele czynników. Wyniki badań hormonalnych są w normie. Nie wiem na jakiej podstawie pierwszy lekarz rozpoznał ten zespół.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ