X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

PCO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magda30 Nowa

Wysłany: 11 października 2018, 19:09

/  Zgłoś
    Witam, proszę o interpretację moich wyników badań androstendion 3,40, dhea - s 10,748. Prolaktyna 6,64 i glukoza na czczo 95. Lekarz stwierdził zespół policystycznych jajników. Przepisał tabletki antykoncepcyjne na 3 miesiące, cyprodiol i spironol. Wybrałam się z wynikami do innego lekarza diagnozę odrzuciła ponieważ nie widziała nic niepokojącego. Jajniki prawidłowe, do owulacji doszło - potwierdzone monitoringiem. Zaleciła inofem. Proszę o podpowiedz, bo nie wiem komu mam ufać. Dodam, że staramy się o drugie dziecko.

Musisieudac...
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:49

/  Zgłoś
    Na zespół policystycznych jajników składa się wiele czynników. Wyniki badań hormonalnych są w normie. Nie wiem na jakiej podstawie pierwszy lekarz rozpoznał ten zespół.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ