Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Przebyta aborcja a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niespodzianka Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:53

/  Zgłoś
    Witam,

6 lat temu miałam przeprowadzaną aborcję czego niestety żałowałam od samego początku. Zabieg był przeprowadzany w 7-8 tygodniu ciąży. Czy może mieć to wpływ na obecne próby zajścia w ciążę ? Jeśli tak to jakie ? Obecnie staram się o dziecko od pół roku, mój androstendion jest poza normą, wynosi 4,2, tsh podwyższone 3,35, prolaktyna ma wzrost 6krotny po MTC, prolaktyna 800. Czy dla lekarza jest różnica pomiędzy przyznaniem się do aborcji a poronieniem ze względów medycznych?

nick nieaktualny, Honey, Strażaczka90, Elfik, livia30, nick nieaktualny, Fatim, Milady, Natka-77, nick nieaktualny, konwalianka, plemniczka, Kaja, Lucy91, nick nieaktualny, lys, Alicja83, Molcia, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:41

/  Zgłoś
    Nieprawidłowo przeprowadzone usunięcie ciąży może zaburzać przyszłą płodność. Dla lekarza nie powinno mieć znaczenia czy przeszła Pani aborcję czy poroniła samoistnie, gdyż każda z tych sytuacji może wikłać przyszłe starania o ciążę. W zależności od przebiegu Pani obecnych cykli, obrazu USG oraz dynamiki zmian hormonalnych należałoby wdrożyć odpowiednie postępowanie, ewentualnie kontynuować naturalne starania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ