Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Tyłozgięcie macicyc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niepohamowana M Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:04

/  Zgłoś
    Witam jestem tu nowa mam tyłozgięcie macicy.. Mam może nietypowe pytanie co do szyjki macicy. Przy tyłozgięciu szyjka macicy jest inaczej ułożona niż, przy przodozgięciu? Czyli gdy są dni płodne szyjka jest przy dniach niepłodnych wysoko ułożona a przy płodnych niżej. Czy to prawda? Będę wdzięczna za odpowiedź

Angel28, Caroline, Skali89, Mon89, Eavonne, margot79, Carmelitta, kasiulkaa, Ann1, WaldhauzerM, bbie, tercia, dam23, Aleksandra0000, MajaRyt, Marta.83, kark, ojejku, Kamilka, Aasienkaa, chessy, Pauli L, gabi544, Agula82, olagola, K.a.s.i.a, Arwi, WIKIK, Kometa, Fatim, Etom, Lillith Lukrecja, Bella_Bella, jiwa, rc lubią tę wiadomość

• dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:20

/  Zgłoś
    Szyjka macicy zmienia położenie w zależności od fazy cyklu. Tyłozgięcie macicy nie ma na to wpływu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ