Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Złe wyniki nasienia a poronienia

Złe wyniki nasienia a poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:55

/  Zgłoś
    Witam, jestem po trzecim poronieniu, dwie ciąże obumarłe, jedna biochemiczna. Miałam robione wyniki w kierunku trombofili, badane kariotypy moje i męża oraz badanie czy nie mam zespołu antyfosfolipidowego- wszystko jest w porządku. Jedyne co mi wyszło to MTHFR w układzie heterozygotycznym (A i C). TSH, ft3 i ft4 tez są w normie. Mąż zrobił badanie nasienia. Wynik: Koncentracja plemnika 4,4 mln, a powinno być >15 mln,
    Całkowita liczba 25 mln, norma > 39 mln,
    Ruch postępowy 3%, a powinno być >32%,
    Ruch całkowity 43% - w normie,
    Brak ruchu 57%,
    Żywotność 48%.
    1% prawidłowych plemników.
    W każda ciąże zachodziłam w 1-2 cyklu. Czy tak słabe nasienie może być przyczyna obumierania ciąż?

Nuch, Bellakawa, marta_kwk, Kinga_G, Polawola, Monika123 lubią tę wiadomość

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ