Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Złe wyniki nasienia a poronienia

Złe wyniki nasienia a poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:55

/  Zgłoś
    Witam, jestem po trzecim poronieniu, dwie ciąże obumarłe, jedna biochemiczna. Miałam robione wyniki w kierunku trombofili, badane kariotypy moje i męża oraz badanie czy nie mam zespołu antyfosfolipidowego- wszystko jest w porządku. Jedyne co mi wyszło to MTHFR w układzie heterozygotycznym (A i C). TSH, ft3 i ft4 tez są w normie. Mąż zrobił badanie nasienia. Wynik: Koncentracja plemnika 4,4 mln, a powinno być >15 mln,
    Całkowita liczba 25 mln, norma > 39 mln,
    Ruch postępowy 3%, a powinno być >32%,
    Ruch całkowity 43% - w normie,
    Brak ruchu 57%,
    Żywotność 48%.
    1% prawidłowych plemników.
    W każda ciąże zachodziłam w 1-2 cyklu. Czy tak słabe nasienie może być przyczyna obumierania ciąż?

Nuch, Bellakawa, marta_kwk, Kinga_G, Polawola, Monika123 lubią tę wiadomość

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ