Witam, mam 36 lat, a mąż 39, bez nałogów. Staramy się o dziecko. Cztery lata temu poroniłam w 8tc. Moje AMH 0,3 (1,4-8 ng/ml). Wyniki zrobione w 2dc: TSH 3,6 (0,2 - 4,2 ulU/ml), FSH 9,51 (4-13 mlU/ml), ESTRADIOL 77,33 (46-607 pmol/l), LH 3 (2,4 -12,6 mlU/ml), PROLAKTYNA 23,73 (4,79 - 23,30 ng/ml). Endometrioza III st. Pół roku temu przeszlam laparoskopie. Usunięto mi torbiel edometrialną lewego jajnika. Lewy jajnik nie pracuje i na usg praktycznie mało widoczny. Wykonano elektropunkcję prawego jajnika. Jajowody obustronnie drożne. Po operacji 3 m-czna kuracja Visanne. Obserwacja cykli. Stosowano Clostilbegyt. Ładny pęcherzyk, stwierdzono, że nie pęka i znika po miesiączce. Podano Pregnyl 2 ampułki, nie pęka. Kolejnym razem Pregnyl 3 ampułki, pęcherzyk pęka, ale do zapłodnienia nie dochodzi. Nasienie męża b.dobre, bez zastrzeżeń. Podjęliśmy decyzję o in vitro. Lekarz stwierdził, że mamy małe szanse i stymulacja odpada, bo nie zareaguję nawet przy dużych dawkach, ponieważ moja rezerwa jajnikowa jest zbyt niska. Na wstępnej wizycie usg, połowa cyklu widoczne 3 pęcherzyki, bez żadnych leków. Poinformowano nas, że w razie czego możemy skorzystać z KD lub zarodka. W najgorszym wypadku zgodzimy się tylko na KD. Panie doktorze, jakie są szanse na powodzenie i jaką metodę wybrać, by zwiększyć skuteczność? Pragniemy dziecka najbardziej na świecie! Jeśli korzysta się z KD, czy ma się prawo wyboru, by KD miała ten sam kolor włosów i oczu, jaki ma biorczyni? Obecnie zgodnie z zaleceniem lekarza stosuję: na tarczycę Euthyrox N50 (1 tabl na czczo), Bromergon 2,5 mg (1/2 tabl na noc) i suplement DHEA 25mg (3 x 1 tabl)
Proszę o odpowiedź i dziękuję
triss, Anatolka, salamandra, Milady, justa1234, freya, Niuta, Libra, taśta, Viki!, agniesia2569, Elmirka lubią tę wiadomość
agusiec79
triss, Anatolka, salamandra, Milady, justa1234, freya, Niuta, Libra, taśta, Viki!, agniesia2569, Elmirka lubią tę wiadomość
agusiec79