Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Owulacja tylko z lewego jajnika

Owulacja tylko z lewego jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gabi3 Nowa

Wysłany: 24 października 2018, 14:37

/  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Proszę o odpowiedź na moje pytanie.
    Od 5 cykli jestem stymulowana clostibegyt. Za każdym razem ok. 7-8 dc pojawiają się dwa pęcherzyki ok. 12 mm w prawym i lewym jajniku. Owulacje za każdym razem miałam tylko z lewego. Na jednym z usg lekarz stwierdził, że prawy jajnik ma morfologie PCO. Czy to może być przyczyną owulacji tylko w lewym jajniku? Czy clostibegyt może być przyczyną PCO w prawym jajniku. Dodam że przed stosowaniem zazwyczaj miałam owulacje na zmianę.

jjm, mamiiii, Polawola, iness00, iness00 lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 31 października 2018, 13:32

/  Zgłoś
    Clostilbegyt na pewno nie jest przyczyną PCOS. Być może lewy jajnik jest bardziej wrażliwy na działanie tego leku. Najważniejsze, że jest owulacja.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ