X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Owulacja tylko z lewego jajnika

Owulacja tylko z lewego jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gabi3 Nowa

Wysłany: 24 października 2018, 14:37

/  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Proszę o odpowiedź na moje pytanie.
    Od 5 cykli jestem stymulowana clostibegyt. Za każdym razem ok. 7-8 dc pojawiają się dwa pęcherzyki ok. 12 mm w prawym i lewym jajniku. Owulacje za każdym razem miałam tylko z lewego. Na jednym z usg lekarz stwierdził, że prawy jajnik ma morfologie PCO. Czy to może być przyczyną owulacji tylko w lewym jajniku? Czy clostibegyt może być przyczyną PCO w prawym jajniku. Dodam że przed stosowaniem zazwyczaj miałam owulacje na zmianę.

jjm, mamiiii, Polawola, iness00, iness00 lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 31 października 2018, 13:32

/  Zgłoś
    Clostilbegyt na pewno nie jest przyczyną PCOS. Być może lewy jajnik jest bardziej wrażliwy na działanie tego leku. Najważniejsze, że jest owulacja.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ