Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Owulacja tylko z lewego jajnika

Owulacja tylko z lewego jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gabi3 Nowa

Wysłany: 24 października 2018, 14:37

/  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Proszę o odpowiedź na moje pytanie.
    Od 5 cykli jestem stymulowana clostibegyt. Za każdym razem ok. 7-8 dc pojawiają się dwa pęcherzyki ok. 12 mm w prawym i lewym jajniku. Owulacje za każdym razem miałam tylko z lewego. Na jednym z usg lekarz stwierdził, że prawy jajnik ma morfologie PCO. Czy to może być przyczyną owulacji tylko w lewym jajniku? Czy clostibegyt może być przyczyną PCO w prawym jajniku. Dodam że przed stosowaniem zazwyczaj miałam owulacje na zmianę.

jjm, mamiiii, Polawola, iness00, iness00 lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 31 października 2018, 13:32

/  Zgłoś
    Clostilbegyt na pewno nie jest przyczyną PCOS. Być może lewy jajnik jest bardziej wrażliwy na działanie tego leku. Najważniejsze, że jest owulacja.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ