Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Rządowy Program Leczenia Niepłodności

Rządowy Program Leczenia Niepłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2015, 14:03

/  Zgłoś
    Witam Panie Doktorze. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda procedura zakwalifikowania do programu. Czy przed pierwszą wizytą dobrze jest zrobić jakieś badania? I z jakimi kosztami powinniśmy się liczyć. Dodam że w naszym przypadku problem tkwi po mojej stronie: Jestem otyła, mam PCOS i prawdopodobnie LUF. Czy w związku z tym dojdą jeszcze jakieś badania których nie uwzględnia Rządowy program. Z góry dziękuje za odpowiedź

Anatolka, taśta, Hopefornewlife, Ania_84, freya, mycha28 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:01

/  Zgłoś
    Przed przystąpieniem do kwalifikacji Pani powinna wykonać badanie AMH (z krwi, w dowolnym dniu cyklu), a Pani partner – badanie ogólne nasienia (wykonane metodą komputerową, zgodnie z rekomendacjami WHO). Jest to koszt ok. 240 zł, jednak jeśli skorzystają Państwo z bezpłatnej konsultacji w INVICTA we Wrocławiu, koszt będzie o połowę niższy. Powinni tez Państwo zgromadzić dodatkową dokumentację z przeprowadzonej diagnostyki i leczenia. Postępowanie powinno być zgodne z rekomendacjami stowarzyszeń medycznych (PTG, PTMR). Przed kwalifikacją mogą Państwo skorzystać z wcześniejszej konsultacji (jak wspominałem w Klinice we Wrocławiu jest ona bezpłatna), podczas której lekarz zaleci ewentualne dodatkowe badania wskazane w Państwa konkretnej sytuacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ