X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Rządowy Program Leczenia Niepłodności

Rządowy Program Leczenia Niepłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2015, 14:03

/  Zgłoś
    Witam Panie Doktorze. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda procedura zakwalifikowania do programu. Czy przed pierwszą wizytą dobrze jest zrobić jakieś badania? I z jakimi kosztami powinniśmy się liczyć. Dodam że w naszym przypadku problem tkwi po mojej stronie: Jestem otyła, mam PCOS i prawdopodobnie LUF. Czy w związku z tym dojdą jeszcze jakieś badania których nie uwzględnia Rządowy program. Z góry dziękuje za odpowiedź

Anatolka, taśta, Hopefornewlife, Ania_84, freya, mycha28 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:01

/  Zgłoś
    Przed przystąpieniem do kwalifikacji Pani powinna wykonać badanie AMH (z krwi, w dowolnym dniu cyklu), a Pani partner – badanie ogólne nasienia (wykonane metodą komputerową, zgodnie z rekomendacjami WHO). Jest to koszt ok. 240 zł, jednak jeśli skorzystają Państwo z bezpłatnej konsultacji w INVICTA we Wrocławiu, koszt będzie o połowę niższy. Powinni tez Państwo zgromadzić dodatkową dokumentację z przeprowadzonej diagnostyki i leczenia. Postępowanie powinno być zgodne z rekomendacjami stowarzyszeń medycznych (PTG, PTMR). Przed kwalifikacją mogą Państwo skorzystać z wcześniejszej konsultacji (jak wspominałem w Klinice we Wrocławiu jest ona bezpłatna), podczas której lekarz zaleci ewentualne dodatkowe badania wskazane w Państwa konkretnej sytuacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ