X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Rządowy Program Leczenia Niepłodności

Rządowy Program Leczenia Niepłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2015, 14:03

/  Zgłoś
    Witam Panie Doktorze. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda procedura zakwalifikowania do programu. Czy przed pierwszą wizytą dobrze jest zrobić jakieś badania? I z jakimi kosztami powinniśmy się liczyć. Dodam że w naszym przypadku problem tkwi po mojej stronie: Jestem otyła, mam PCOS i prawdopodobnie LUF. Czy w związku z tym dojdą jeszcze jakieś badania których nie uwzględnia Rządowy program. Z góry dziękuje za odpowiedź

Anatolka, taśta, Hopefornewlife, Ania_84, freya, mycha28 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:01

/  Zgłoś
    Przed przystąpieniem do kwalifikacji Pani powinna wykonać badanie AMH (z krwi, w dowolnym dniu cyklu), a Pani partner – badanie ogólne nasienia (wykonane metodą komputerową, zgodnie z rekomendacjami WHO). Jest to koszt ok. 240 zł, jednak jeśli skorzystają Państwo z bezpłatnej konsultacji w INVICTA we Wrocławiu, koszt będzie o połowę niższy. Powinni tez Państwo zgromadzić dodatkową dokumentację z przeprowadzonej diagnostyki i leczenia. Postępowanie powinno być zgodne z rekomendacjami stowarzyszeń medycznych (PTG, PTMR). Przed kwalifikacją mogą Państwo skorzystać z wcześniejszej konsultacji (jak wspominałem w Klinice we Wrocławiu jest ona bezpłatna), podczas której lekarz zaleci ewentualne dodatkowe badania wskazane w Państwa konkretnej sytuacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ