X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Rządowy Program Leczenia Niepłodności

Rządowy Program Leczenia Niepłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2015, 14:03

/  Zgłoś
    Witam Panie Doktorze. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda procedura zakwalifikowania do programu. Czy przed pierwszą wizytą dobrze jest zrobić jakieś badania? I z jakimi kosztami powinniśmy się liczyć. Dodam że w naszym przypadku problem tkwi po mojej stronie: Jestem otyła, mam PCOS i prawdopodobnie LUF. Czy w związku z tym dojdą jeszcze jakieś badania których nie uwzględnia Rządowy program. Z góry dziękuje za odpowiedź

Anatolka, taśta, Hopefornewlife, Ania_84, freya, mycha28 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:01

/  Zgłoś
    Przed przystąpieniem do kwalifikacji Pani powinna wykonać badanie AMH (z krwi, w dowolnym dniu cyklu), a Pani partner – badanie ogólne nasienia (wykonane metodą komputerową, zgodnie z rekomendacjami WHO). Jest to koszt ok. 240 zł, jednak jeśli skorzystają Państwo z bezpłatnej konsultacji w INVICTA we Wrocławiu, koszt będzie o połowę niższy. Powinni tez Państwo zgromadzić dodatkową dokumentację z przeprowadzonej diagnostyki i leczenia. Postępowanie powinno być zgodne z rekomendacjami stowarzyszeń medycznych (PTG, PTMR). Przed kwalifikacją mogą Państwo skorzystać z wcześniejszej konsultacji (jak wspominałem w Klinice we Wrocławiu jest ona bezpłatna), podczas której lekarz zaleci ewentualne dodatkowe badania wskazane w Państwa konkretnej sytuacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ