SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Uterus duplex - macica podwójna z częściową przegrodą

Uterus duplex - macica podwójna z częściową przegrodą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • cryha Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:26

/  Zgłoś
    Witam!
    Na temat tej wady macicy i ewentualnych porad dla starających się o ciążę niewiele można znaleźć na polskich forach. Czy w Polsce mamy specjalistów od tego typu schorzenia? Czy Dolny Śląsk ma takiego fachowca? Czy istnieją jakieś polskie publikacje na ten temat? Czy są jakieś porady dla starających się o ciążę? Jestem po dwóch poronieniach (13 tydzień - w wieku 28 lat i 7 tydzień - w wieku 33 lat).

justa183, moremi, Kamilka, Ellasi, Olcia1988, Rudzik, MałgosiaJ, welonka, wera 12, Martella, Magnosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:05

/  Zgłoś
    W swojej praktyce kilkakrotnie prowadziłam ciążę u pacjentek z taką wadą macicy. Kobiety te zachodziły w ciążę bez żadnych problemów i nie było żadnych komplikacji w trakcie trwania ciąży. Bardzo możliwe, że przyczyna Pani problemów leży gdzie indziej i należałoby się dokładnie przebadać. W każdej Klinice Niepłodności może Pani uzyskać niezbędną pomoc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ