💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Martasa wrote:Dziękuję! Ogólnie czuję się lekko jak na okres, choć jakoś inaczej. Ogólnie cały tydzień mam baaardzo czule sutki, wręcz bolą jak dotykam...
Martasa, Marti7, Limonka26, Kira lubią tę wiadomość
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
nick nieaktualny
-
Kobietki, mozecie mi pomóc,proszę.
Jak myślicie chce iść jutro do gina i teraz nie wiem czy jest sens oznaczać progesteron i prolaktynę od rana, bo jeśli dostanę okres to chyba bez sensu,ale jeśli nie dostanę to będę mieć 28dc. Chce iść z tymi plamieniami. I teraz nie wiem czy robić i mieć ,,jakaś pokladke'' czy nic nie robić. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 22:41
Martasa, Patrycja3791 lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 15:33
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Kobietki, mozecie mi pomóc,proszę.
Jak myślicie chce iść jutro do gina i teraz nie wiem czy jest sens oznaczać progesteron i prolaktynę od rana, bo jeśli dostanę okres to chyba bez sensu,ale jeśli nie dostanę to będę mieć 28dc. Chce iść z tymi plamieniami. I teraz nie wiem czy robić i mieć ,,jakaś pokladke'' czy nic nie robić.Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Patrycja, ja bym chyba nie robiła teraz bo wydaje mi się że pod koniec cyklu i tak wartość jest niemiarodajna 🤔 Może idź powiedz o co chodzi, a jak lekarz nic Ci na to nie zleci to zrób progesteron i prolaktynę przed następną wizytą i już nie tuż przed okresem
Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
Pum wrote:Hej dziewczynki co taka cisza?
Piszcie co tam u Was.
Ja dalej czekam na wyniki z tej krwi (pewnie w poniedziałek będą)
No i na wyniki nasienia.
Wg apki zbliża się owu ale nie wiem czy tak bo niby mam mieć w 16dc ale to za wcześnie dla mnie bo mam długie cykle. W poprzednim cyklu miałam chyba w 31/32dc owu
W jednym (jestem pewna bo gin na USG widział pęcherzyki) miałam 26dc (i był śluz odpowiedni)
A w jeszcze innym 21dc
Zresztą jak mam owu to boli mnie podbrzusze z jednej albo drugiej strony. -
Dzięki, macie rację. Może jak mu powiem o plamieniach to mi sam siebie coś przepisze.
Martasa lubi tę wiadomość
-
D.o.s.i.a wrote:Ja też mam takie długie cykle. U mnie owu występuje tak około 26dc. Także długo trzeba czekać 😐
-
Dobry wieczór
Pisze tutaj bo może któraś z was miała taką sytuacją. Jestem 2 dni przed owulacja. Wczoraj wystąpił u mnie kremowy rozciągliwy śluz, było go niesamowicie duzo. Dzisiaj jest również kremowy ale mniej rozciągliwy. Nie wiem jak to interpretować czy do owulacji dojdzie w ciągu tych dwóch dni. Czy może już owulacja wystąpiła już wczoraj? Czy śluz owulacyjny musi być taki dokładny książkowy jak białko jajka czy może jednak wystąpić taki właśnie jak wystąpił u mnie?
Czekam na wasze odpowiedzi -
Paulina95 wrote:Dobry wieczór
Pisze tutaj bo może któraś z was miała taką sytuacją. Jestem 2 dni przed owulacja. Wczoraj wystąpił u mnie kremowy rozciągliwy śluz, było go niesamowicie duzo. Dzisiaj jest również kremowy ale mniej rozciągliwy. Nie wiem jak to interpretować czy do owulacji dojdzie w ciągu tych dwóch dni. Czy może już owulacja wystąpiła już wczoraj? Czy śluz owulacyjny musi być taki dokładny książkowy jak białko jajka czy może jednak wystąpić taki właśnie jak wystąpił u mnie?
Czekam na wasze odpowiedzi -
Patrycja3791 wrote:Ja w ogóle jestem w szoku, że owulacja jest przy takich długich cyklach. Kiedyś mi się też pomieszało i nie miałam okresu po 40pare dni. Kazano mi zbadać prolaktynę wtedy miałam bardzo wysoką po lekach już było wszystko okej🙂 ale to było kilka lat temu 🤷♀️
-
Limonka26 wrote:Oj dokładnie 😁 my jeszcze jesteśmy dość świeżo po ślubie i już się nie da znieść pytań rodziny 🙄
-
D.o.s.i.a wrote:No ja też myślałam że mam cykle bezowulacyjne, skoro mam takie długie no ale dwa cykle z rzędu byłam u ginekologa i się okazało że w jeden miesiąc była owulacja z lewego, a w drugi z prawego jajnika także się pocieszylam trochę niestety dalej nam się nie udało no ale cóż, próbujemy dalej w tym cyklu umówiłam się do lekarza na 19dc czyli na tydzień przed owulacja, zobaczymy czy w ogóle będą pęcherzyki, Jak się okaże że nie to mam nadzieję że wdrożymy jakieś leki wspomagające
-
Landrynka25 wrote:Ciężko powiedzieć bo nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy dojdzie do owulacji a do plamienia dochodzi kiedy zostaje uwolniona komórka jajowa. Ja też mam taki śluz rozciągliwy z domieszką białego ale nw co z tego wyjdzie 😊Polecam mierzyć temperaturę mi to bardzo pomaga 😊
-
Ja dzisiaj 26dc i jak to ładnie mówicie - biel vizira😢
Apka pokazuje 🐵 za 3 dni, ale nie odmowie dobie testowania jeszcze we wtorek
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Patrycja3791 wrote:Takie długie cykle pewnie Cię męczą przy staraniach... Ale super jest to, że masz owulacje ✊😊