💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:ja na plamienia dostawalam duphaston bo to pewnie przez niski progesteron a dlugie masz te plamienia zanim miesiaczka przyjdzie
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:nwm bo ja miałam okej .
ale moim zdaniem powinnaś zrobić badanie amh już kiedyś ci to pisałam. -
nick nieaktualny
-
anka wrote:bo te fsh jest troche podwyzszone co może oznaczać wygaszanie czynnosci jajnikow.. no skonsultuj z ginem ale amh bym zrobila..
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Właśnie sprawdziłam w kalkulatorze hormony i tak jak piszesz FSH zawyżone, ale zdziwiłam się, bo progesteron mi pokazalo,że za niski nawet na tą fazę cyklu 🤨
-
Kkarolinaa wrote:Mi też się opóźnia a zawsze mam regularnie co do dnia i mam uczucie jakby zaraz miała przyjść @. Kilka dziewczyn też pisało o podobnej sytuacji. Czasami tak się dzieje, np przez stres, podróże itp.
Który masz dzień cyklu?Kkarolinaa lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
anka wrote:Progesteron jest dobry nie bierz tego pod uwagę na proga nie bada się wcale w tym dniu cyklu bo on nic nie wnosi. Martwilabym się tym FSH. Ile masz lat jak mogę spytać?
Ariadne002 lubi tę wiadomość
-
Aguśka wrote:Dziewczyny ! Pamiętajcie, że czułość testu też jest ważna Jaką czułością robiłyście?
Testy nie zawsze pokazują krechę w dniu @.
Ja też mam 30 dc
Brałabym Duphaston przez tydzień około (jeżeli nie masz zgłoś się do gina) potem odstawiasz i powinnaś dostać @.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
nick nieaktualny
-
Patrycja3791 wrote:Moje wyniki tarczycy z zeszłego roku :
TSH 3,04 norma 0,27-4,20
FT3 3,27 norma 2,00-4,40
FT4 1,23 norma 0,93-1,71
I przeciwciała
ATPO 10 norma <34
ATG 12,5 norma 0,0-115,0
W każdym razie przez te około pół roku trochę podskoczyla mi tarczyca. Myślicie, że takie wyniki świadczą o nadczynnosci czy niedoczynności? Nie znam się na tym 🥺
Problemy z tarczyca mogą zaburzać inne hormony, narazie skupiłabym się na sprawdzeniu tarczycy i ewentualnym leczenia a dopiero później powtórzyła badania, plamienie przed okresem tez mogą mieć z tym związek. Najlepiej skonsultować to z dobrym endo ginekologiem 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 21:24
Patrycja3791 lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr wrote:Na własnym przykładzie polecam Ci zrobic pozostałe badania tarczycy i nie czekać dłużej, ja w sierpniu miałam TSH 3,3 i gin to olał a pod koniec grudnia juz 4,7 do tego wysoka prolaktyna, takie wyniki mogą utrudniać zajscie w ciaze... im szybciej zaczniesz działać tym większe szanse 😉 ja w przyszłym tygodniu będę sprawdzać jak wyglądają moje wyniki po ponad trzech tygodniach brania lekow i wizyta u endo gin 🙂
Problemy z tarczyca mogą zaburzać inne hormony, narazie skupiłabym się na sprawdzeniu tarczycy i ewentualnym leczenia a dopiero później powtórzyła badania, plamienie przed okresem tez mogą mieć z tym związek. Najlepiej skonsultować to z dobrym endo ginekologiem 🙂Domistr lubi tę wiadomość
-
Regina wrote:Jak pierwsze wrażenie? Co najbardziej, a co najmniej Ci się podoba ?
Bardzo fajny naprawdę te historie wzruszające i pocieszające. Są fajne przepisy i rady. Generalnie super robota szkoda że nie ma.w wersji papierowej bo bym kupiła lubię książki takie papierowe
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Patrycja3791 wrote:Właśnie sprawdziłam w kalkulatorze hormony i tak jak piszesz FSH zawyżone, ale zdziwiłam się, bo progesteron mi pokazalo,że za niski nawet na tą fazę cyklu 🤨
Patrycjo to TSH jak już wiesz za wysokie. Trzeba się skontaktować z endokrynollogiem i on przepisze ci wtedy lek na obniżenie U ginekologa tego nie załatwisz.
Lecze się w klinice to już troszke wiem. Ja miałam podobny wynik i zbijałam dwa miesiące. Robiłam błąd - nie brałam tej tabletki godzine przed jedzeniem i wolniej spadało
Także zapisuj się koleżanko do endokrynologa
Poziom TSH kobietki powyżej 2,5 powoduje trudności z zajściem w ciąże
Warto też sprawdzić AMH i FSH razem. Wtedy masz jasny obraz jaka jest Twoja rezerwa jajnikowa. Często bywa ona słaba i lepiej wtedy kombinować z stymulacją niż w takich zupełnie naturalnych cyklach, bo po prostu każde jajeczko jest cenniejsze
Kimbra
Jak u mnie się nic nie zmieni też lece w poniedziałek na betęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 23:04
Patrycja3791, Kimbra lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Domistr wrote:Na własnym przykładzie polecam Ci zrobic pozostałe badania tarczycy i nie czekać dłużej, ja w sierpniu miałam TSH 3,3 i gin to olał a pod koniec grudnia juz 4,7 do tego wysoka prolaktyna, takie wyniki mogą utrudniać zajscie w ciaze... im szybciej zaczniesz działać tym większe szanse 😉 ja w przyszłym tygodniu będę sprawdzać jak wyglądają moje wyniki po ponad trzech tygodniach brania lekow i wizyta u endo gin 🙂
Problemy z tarczyca mogą zaburzać inne hormony, narazie skupiłabym się na sprawdzeniu tarczycy i ewentualnym leczenia a dopiero później powtórzyła badania, plamienie przed okresem tez mogą mieć z tym związek. Najlepiej skonsultować to z dobrym endo ginekologiem 🙂 -
Aguśka wrote:Patrycjo to TSH jak już wiesz za wysokie. Trzeba się skontaktować z endokrynollogiem i on przepisze ci wtedy lek na obniżenie U ginekologa tego nie załatwisz.
Lecze się w klinice to już troszke wiem. Ja miałam podobny wynik i zbijałam dwa miesiące. Robiłam błąd - nie brałam tej tabletki godzine przed jedzeniem i wolniej spadało
Także zapisuj się koleżanko do endokrynologa
Poziom TSH kobietki powyżej 2,5 powoduje trudności z zajściem w ciąże
Warto też sprawdzić AMH i FSH razem. Wtedy masz jasny obraz jaka jest Twoja rezerwa jajnikowa. Często bywa ona słaba i lepiej wtedy kombinować z stymulacją niż w takich zupełnie naturalnych cyklach, bo po prostu każde jajeczko jest cenniejsze
Leczysz się w klinice niepłodności? Jakie masz doświadczenia? My z moim L mieliśmy 1wizyte i lekarz zlecił sporo badań.
Ale coś przebakiwal że przy takich wynikach nasienia może być wskazanie do ivf.
A ja najpierw wolałabym jakoś inaczej wiecie np inseminacja czy żeby poprawiły się te parametry nasienia i samo się udało.
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Domistr wrote:Ja używałam tego testu za pierwszym razem, bo podobno szybciej mozna wykryć potencjalną ciaze 🤭 ale nie polecam, sporo zabawy przy tym, miałam problem żeby nabrać tej krwi, po jakimś czasie wyszła druga kreska ale taka szarawa nie ukrywam, że dało mi to nadzieje ale ciąży niestety nie było
Wole jednak te tradycyjne sikane 😃
Hej, tak się wtrace, bo widzę, że piszecie o teście z krwi. Mialam to samo, co Domistr. Już nie wspominając o tym, że moja krew zdążyła się skrzepnac zanim ja skonczylam się bawić w masowanie palca, aby zdobyć potrzebna ilość krwi.
Mój test pokazał druga kreskę, a właściwie cień cienia, ale nie zwiastowal niczego, poza strata pieniędzy 😉 na naszym wątku jeszcze parę innych dziewczyn też go używalo i miało podobne doświadczenia lub żadne, bo test w ogole nie wyszedł.
Może któraś z Was jednak będzie pierwsza, której się uda ta czarna magia. 🍀 Ja w każdym razie do pobierania krwi w ten sposób się nie nadaje 😅Domistr, Duśka;) lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Kkarolinaa wrote:Trzymam kciuki za II kreseczki 🍀💚Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Kochana jak narazie nadal nic...mąż mnie w nocy zbudził było 💞💞 i mówię rano wstanę i napewno się puści nawet tampon sobie założyłam,ale nadal nic.Strasznie bolą mnie piersi wszystko żyły mi widać.Ta niepewność jest najgorsza.Ja pracuję w sklepie mięsnym i mam czasem pojemnik 20-kilowy staram się jak najmniej dźwigać,dmucham na zimne.
Czyli jest jeszcze szansa 💚
U mnie już dzisiaj przyszła @ i szykuje się na następny cykl.
Jak nie dostaniesz do poniedziałku to dzwoń koniecznie do ginKimbra lubi tę wiadomość