💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Duśka;) wrote:Niestety dziewczyny, spadlo jest 4,9 ...
Na pocieszenie powiem Wam, że miałam testować 30stego, ale chyba nic z tego bo czuje że mi @ idzie... to jest jakaś masakra ☹️ Chociaż powiem Wam że chyba ten olej z wiesiołka mi troszkę pomógł na bolesne miesiączki. Zawsze tydzień przed @ strasznie bolały mnie piersi. W tym miesiącu było lepiej, jeszcze zobaczymy jak przebiegnie całość... -
Dorota31 wrote:Przykro miał😔 oby w następnym cyklu się udało
Szczerze to nie wiem dziewczyny czy chwilowo nie odpuszcze Jakoś jednak sie podłamałam, tym bardziej, że nie wiem jak teraz z @ bo poki co nic sie na nia nie czuje i pewnie bedzie trzeb długo na nia czekacOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
D.o.s.i.a wrote:To jak będziesz po wizycie to dawaj znać co tak słychać jak bobasek rośnie! 🥰
Duśka;), Pum lubią tę wiadomość
1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C -
Duśka;) wrote:Szczerze to nie wiem dziewczyny czy chwilowo nie odpuszcze Jakoś jednak sie podłamałam, tym bardziej, że nie wiem jak teraz z @ bo poki co nic sie na nia nie czuje i pewnie bedzie trzeb długo na nia czekac
Marti7 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😊 Postanowiłam dołączyć do tego wątku i się przywitać. Czytam go odkąd powstał ale dopiero teraz nabrałam odwagi by coś napisać. Od marca 2020 nie biorę anty. O maleństwo staramy się od sierpnia 2020. Problemy z cyklem prawie od zawsze ale zostały zaleczone anty, które brałam 3 lata. Po pół roku od odstawienia anty cykle kompletnie się posypały. Nieregularne (30-42 dni), plamienia, bóle jajników. Porobiłam mnóstwo badań, z których nic nie wynika. Mam podjerzenie PCOS oraz Hashimoto. Aktualnie biorę duphaston (na skrócenie cykli oraz plamienia), euthyrox 50 oraz ovarin. Robiłam testy owulacyjne we wrześniu i październiku wyszły pozytywne, później niestety pozytywnych już nie widziałam i prawdopodobnie nie mam owulacji. Po skończeniu dupka(w lutym) będę miała monitoring (w marcu) i jeśli się okaże, że owulacji nie ma to czeka mnie stymulacja. 18 lutego będę konsultować wyniki z innym lekarzem (Endo-ginekologiem). Wyniki partnera mieszczą się w normie.
Marti7 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
nick nieaktualny
-
Lidia wrote:Cześć dziewczyny 😊 Postanowiłam dołączyć do tego wątku i się przywitać. Czytam go odkąd powstał ale dopiero teraz nabrałam odwagi by coś napisać. Od marca 2020 nie biorę anty. O maleństwo staramy się od sierpnia 2020. Problemy z cyklem prawie od zawsze ale zostały zaleczone anty, które brałam 3 lata. Po pół roku od odstawienia anty cykle kompletnie się posypały. Nieregularne (30-42 dni), plamienia, bóle jajników. Porobiłam mnóstwo badań, z których nic nie wynika. Mam podjerzenie PCOS oraz Hashimoto. Aktualnie biorę duphaston (na skrócenie cykli oraz plamienia), euthyrox 50 oraz ovarin. Robiłam testy owulacyjne we wrześniu i październiku wyszły pozytywne, później niestety pozytywnych już nie widziałam i prawdopodobnie nie mam owulacji. Po skończeniu dupka(w lutym) będę miała monitoring (w marcu) i jeśli się okaże, że owulacji nie ma to czeka mnie stymulacja. 18 lutego będę konsultować wyniki z innym lekarzem (Endo-ginekologiem). Wyniki partnera mieszczą się w normie.
-
Dziewczyny mam głupie pytanie i trochę mi wstyd, bo tego nie wiem...jak wychodzą testy owulacje pozytywne? Wtedy kiedy jest już owu? Czy np.jakiś czas przed?😟
-
Hej wszystkim w czwartek.. U mnie znowu mini- załamanie. Śluz nic się nie zmienił jedynie zrobiło się go trochę więcej. Jestem bardziej zrezygnowania niż nawet podczas @. W sobotę do gin sprawdzić co z moim pęcherzykiem powinien mieć już wtedy ok.22mm. Jeśli śluz się nie pojawi to mu powiem o tym. Modlę się jednak żeby był 😭 I tak sobie jeszcze myślę, że skoro 8dc był jeszcze ten pochodzący pod płodny (czyli mniej więcej 4-5 dni przed teoretyczną owulacja) to może mam go tylko wtedy, a potem aż do owu nie? To jest możliwe? Jejku, przepraszam Was.. wiem, że wszystkie się zmagamy z jakimś problemem, ale nie mam z kim pogadać w najbliższym otoczeniu, bo ,,nikt się na tym nie zna" ich to nie dotyczy więc średnio rozumieją co mi też sprawia trochę przykrości 😥
-
Patrycja3791 wrote:Dziewczyny mam głupie pytanie i trochę mi wstyd, bo tego nie wiem...jak wychodzą testy owulacje pozytywne? Wtedy kiedy jest już owu? Czy np.jakiś czas przed?😟
Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Dziewczyny mam głupie pytanie i trochę mi wstyd, bo tego nie wiem...jak wychodzą testy owulacje pozytywne? Wtedy kiedy jest już owu? Czy np.jakiś czas przed?😟
Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Hej wszystkim w czwartek.. U mnie znowu mini- załamanie. Śluz nic się nie zmienił jedynie zrobiło się go trochę więcej. Jestem bardziej zrezygnowania niż nawet podczas @. W sobotę do gin sprawdzić co z moim pęcherzykiem powinien mieć już wtedy ok.22mm. Jeśli śluz się nie pojawi to mu powiem o tym. Modlę się jednak żeby był 😭 I tak sobie jeszcze myślę, że skoro 8dc był jeszcze ten pochodzący pod płodny (czyli mniej więcej 4-5 dni przed teoretyczną owulacja) to może mam go tylko wtedy, a potem aż do owu nie? To jest możliwe? Jejku, przepraszam Was.. wiem, że wszystkie się zmagamy z jakimś problemem, ale nie mam z kim pogadać w najbliższym otoczeniu, bo ,,nikt się na tym nie zna" ich to nie dotyczy więc średnio rozumieją co mi też sprawia trochę przykrości 😥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
W niedzielę koniec miesiąca więc należało by zrobić małe podsumowanie. Niestety nie dla wszystkich ten miesiąc był owocny, ale mamy też ciążowe bety więc myślę że to najlepszy czas żeby wstawić zdjęcia (bez peseli i adresów oczywiście😜) i wspólnie świętować styczniowe sukcesy:).
Zdjęcia można dodawać na : https://naforum.zapodaj.net/ , a następnie wkleić na forum link. Tak to wygląda :
https://naforum.zapodaj.net/fe060166602f.jpg.htmlPatrycja3791 lubi tę wiadomość