💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hejo , podłamałam się lekko bo byłam dziś u gin, powiedziałam że zaczelam starać się z mężem o dzidzie na co os razu usłyszałam że 1 co to schudnąć bo brak owulacji i niski progesteron. dostałam metformine na 3 miesiące i za 3 miechy mam się zgłosić. jak to ujęła, nie chce mi stymulować owulacji i faszerować skoro nie ma spadku wagi...wiem że nie chciała urazić i była miła ale mój entuzjazm zmalał do zera 😔 teraz dieta i trzeba działać, czemu to takie trudneeuthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Eurcynia wrote:hejo , podłamałam się lekko bo byłam dziś u gin, powiedziałam że zaczelam starać się z mężem o dzidzie na co os razu usłyszałam że 1 co to schudnąć bo brak owulacji i niski progesteron. dostałam metformine na 3 miesiące i za 3 miechy mam się zgłosić. jak to ujęła, nie chce mi stymulować owulacji i faszerować skoro nie ma spadku wagi...wiem że nie chciała urazić i była miła ale mój entuzjazm zmalał do zera 😔 teraz dieta i trzeba działać, czemu to takie trudne
-
Hej dziewczyny. Zastanawiam się jak to jest z tym wyrzutem hormonu lh a faktyczną owulacją. Robiłam testy owulacyjne od zeszłej środy, w sobotę koło południa test był pozytywny a dopiero wczoraj czyli we wtorek wieczorem miałam silny ból jajników. Zazwyczaj jedno z drugim powinno iść w miarę w parze, tzn. wiem że po pozytywnym teście owulacja po 24 do 36 h . Jak to jest u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 15:54
Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa_8989 wrote:Hej dziewczyny. Zastanawiam się jak to jest z tym wyrzutem hormonu lh a faktyczną owulacją. Robiłam testy owulacyjne od zeszłej środy, w sobotę koło południa test był pozytywny a dopiero wczoraj czyli we wtorek wieczorem miałam silny ból jajników. Zazwyczaj jedno z drugim powinno iść w miarę w parze, tzn. wiem że po pozytywnym teście owulacja po 24 do 36 h . Jak to jest u Was?
-
nick nieaktualny
-
Malina25 wrote:Hej. Ja również mam nadwagę. Lecze się w klinice od 3 miesięcy. Lekarz od razu po badaniach dał mi leki na stymulacje i metformine ( oczywiście też mówił o redukcji masy ciała). A robiłaś badania cukru i insuliny?euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Ewa_8989 wrote:Hej dziewczyny. Zastanawiam się jak to jest z tym wyrzutem hormonu lh a faktyczną owulacją. Robiłam testy owulacyjne od zeszłej środy, w sobotę koło południa test był pozytywny a dopiero wczoraj czyli we wtorek wieczorem miałam silny ból jajników. Zazwyczaj jedno z drugim powinno iść w miarę w parze, tzn. wiem że po pozytywnym teście owulacja po 24 do 36 h . Jak to jest u Was?
-
Patrycja3791 wrote:Ja np. w tym cyklu miałam test pozytywny dopiero wieczorem w 14dc, a szyjka już wtedy była przymknieta i śluz nieplodny, więc nie ufam do końca testom.
Hmm... Nie wiem jak obserwować szyjkę. Chyba potrzebuje czasu żeby się nauczyć, dla mnie w każdym dniu cyklu jest taka sama 🤦 temperaturę mierze codziennie rano i skok był właśnie w sobotę potem w niedzielę spadek i od poniedziałku już ponad 37 stopni.
Pojadę we wtorek na badania progesteronu . Zobaczymy... To dopiero mój początek w staraniach, jak nie będzie wychodziło to umowie się na monitoring owulacji. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:U mnie wszystko po staramu, nadal sie nie udało:) ale wyszły różne takie wiec bic dziwnego w listopadzie lub grudniu zaczynamy z inseminacja