Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 38 lat i więcej, a ciąża
Odpowiedz

38 lat i więcej, a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • JA Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 38 lat , pragnę mieć dziecko. Niesety am komplikację z tym związane. Również się trochę boję czy będzie dobrze ze względu na mój wiek. Czy ktoś jest starszy lub w moim wieku i planuje lub ma już dziecko?

• Talalalaaa Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jest tutaj na forum sporo kobiet, które zaczęły starać się o dziecko w tym wieku. Sama znam z otoczenia kilka przypadków, gdzie szczęśliwe mamy realizują się w macierzyństwie przed 40, po 40 :)

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję kolejne. 44 skończone :D najmłodszy urodzony w wieku 36 lat :D

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • JA Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu poroniłam, od tej pory mam słabe wyniki, staram się o dziecko może 3 - 4 miesiące, mam już dziecko i zaszlam za pierwszym razem. Wiem wiem co to jest 3 miesiące, ale trochę się boję tego wszytskiego . Mam słabe endiometium itp boje się najzwyczajniej:(

• JA Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek goni, lata lecą, nie chciałabym żeby była zbyt duża różnica wieku. Po poronieniu mialam trochę problemów związane z tym wszytskim. Teraz chyba mam takie parcie ze chciala bym mieć dziecko , że oszaleje:/ . W okół mnie same ciężarne ,jestem najstarsza z towarzystwa , jak widzę te male dzidzie to się cieszę i mo przykro ze ja mam problem ....ech

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA wrote:
    Mam 38 lat , pragnę mieć dziecko. Niesety am komplikację z tym związane. Również się trochę boję czy będzie dobrze ze względu na mój wiek. Czy ktoś jest starszy lub w moim wieku i planuje lub ma już dziecko?
    38 rodziłam drugie
    40 trzecie

Miphuhiz lubi tę wiadomość

• Marti1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 24,drugie 27. Teraz mam 38 i termin na maj 😊

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • JA Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę szczera , bo nie chce owijać w bawełnę. Boję się czy po przejściach i średnich wynikach związane z poronieniem dziecko będzie zdrowe czy doniosę ciążę. Mam 38 lat wyniki endiometium, AMH, ogólnie hormonalne są średnie. U mnie to kwestia strachu przed utratą lub chorobą:( czy będzie dobrze mimo tego wszytskiego, czy nie porywam się z motyką na słońce ze tak powiem.

....wiem ,wiem a skąd ktoś może wiedzieć Jak to wszytsko się ułoży. Mam mentlik w głowie i chyba dlatego napislam.

• monkasprow Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam 37lat. Nigdy nie byłam w ciąży. Staram się 8lat i do 40tki zamierzam to robić a potem zobaczymy ( mam nadzieję że jednak nie będę musiała mieć takich dylematów bo bobo pojawi się wcześniej 😁)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ