5 tydzień ciąży brak jej stwierdzenia przez lekarza
-
Dzień dobry, pisze ten post ponieważ nie mam kogo się poradzić a jestem w ogromnym stresie. Jakiś czas temu robiłam testy wszystkie wychodzą po paru sekundach pozytywne, według ostatniej miesiączki jestem w 5 tygodniu ciąży (dokładnie 5+5). Dziś byłam u ginekologa potwierdzić, lekarz po zrobieniu usg dopochwowego powiedział ze on ciąży nie widzi, ani pęcherzyka. Jest to moja pierwsza ciąża, nie wiem co mam o tym myśleć bardzo się boje. Proszę powiedzcie co myślicie…
-
Wiesz kiedy dokładnie miałaś owulację ? Może coś się przesunęło i ciąża jest młodsza niż wyliczenia z ostatniej miesiączki. Pęcherzyk ciążowy jest widoczny w USG kiedy beta hcg we krwi przekroczy 1000. Może zbadaj betę, żeby wiedzieć jaki jest jej poziom i kiedy możesz spodziewać się uwidocznienia pęcherzyka. Z gorszych opcji mogłaby to być ciąża pozamaciczna, oczywiście mam nadzieję, że tak nie jest i że po prostu ciąża jest młodsza i dlatego jeszcze jej nie widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 18:48
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Wiesz kiedy dokładnie miałaś owulację ? Może coś się przesunęło i ciąża jest młodsza niż wyliczenia z ostatniej miesiączki. Pęcherzyk ciążowy jest widoczny w USG kiedy beta hcg we krwi przekroczy 1000. Może zbadaj betę, żeby wiedzieć jaki jest jej poziom i kiedy możesz spodziewać się uwidocznienia pęcherzyka. Z gorszych opcji mogłaby to być ciąża pozamaciczna, oczywiście mam nadzieję, że tak nie jest i że po prostu ciąża jest młodsza i dlatego jeszcze jej nie widać.
Z moich wyliczeń wyglada to tak
7 września pierwszy dzień miesiączki
11 września koniec miesiączki
20 września owulacja
Byłam u lekarza na NFZ gabinet straszył starością, lekarz nie posiadał nawet fotela ginekologicznego tylko łóżko ze stojakiem na nogi, sprzęt którym badał pamięta chyba czasy Hitlera, po cichu się łudzę ze wina starego sprzętu w braku wykryciu ciąży…
Jutro pojde na betę, dziękuje za wszelką odpowiedz. -
Klaudiaaa66 wrote:Z moich wyliczeń wyglada to tak
7 września pierwszy dzień miesiączki
11 września koniec miesiączki
20 września owulacja
Byłam u lekarza na NFZ gabinet straszył starością, lekarz nie posiadał nawet fotela ginekologicznego tylko łóżko ze stojakiem na nogi, sprzęt którym badał pamięta chyba czasy Hitlera, po cichu się łudzę ze wina starego sprzętu w braku wykryciu ciąży…
Jutro pojde na betę, dziękuje za wszelką odpowiedz.
Przejdź się do innego lekarza poza zrobieniem bety. Najlepiej jakiegoś sprawdzonego, żeby sytuacja że starym sprzętem się nie powtórzyła.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Klaudiaaa66 wrote:Dzień dobry, pisze ten post ponieważ nie mam kogo się poradzić a jestem w ogromnym stresie. Jakiś czas temu robiłam testy wszystkie wychodzą po paru sekundach pozytywne, według ostatniej miesiączki jestem w 5 tygodniu ciąży (dokładnie 5+5). Dziś byłam u ginekologa potwierdzić, lekarz po zrobieniu usg dopochwowego powiedział ze on ciąży nie widzi, ani pęcherzyka. Jest to moja pierwsza ciąża, nie wiem co mam o tym myśleć bardzo się boje. Proszę powiedzcie co myślicie…
Opcje są cztery - albo faktycznie słaby sprzęt (u mnie cp w jajowodzie nie widzieli na usg na izbie, a na oddziale na innym aparacie od razu znaleźli), albo ciąża jest młodsza (jeżeli nie masz potwierdzonego dnia owulacji), albo ciąża się nie rozwija i skończy się biochemem, albo ciąża jest nie tam gdzie powinna (pozamaciczna).
Zrób betę i zapisz się na drugie usg Trzymam kciuki, żeby było dobrze32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Opcje są cztery - albo faktycznie słaby sprzęt (u mnie cp w jajowodzie nie widzieli na usg na izbie, a na oddziale na innym aparacie od razu znaleźli), albo ciąża jest młodsza (jeżeli nie masz potwierdzonego dnia owulacji), albo ciąża się nie rozwija i skończy się biochemem, albo ciąża jest nie tam gdzie powinna (pozamaciczna).
Zrób betę i zapisz się na drugie usg Trzymam kciuki, żeby było dobrze
Tak zrobię, jeszcze dziś byłam u rodzinnego po zwolnienie z pracy do końca tygodnia ponieważ ilość stresu mnie przytłoczyła. Jutro pojde na pierwsza betę i szukam jak najszybciej dobrego ginekologa. Bardzo wszystkim dziękuje za wszelakie rady, wskazówki i odpowiedzi ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 23:00
-
Podstawa na tym etapie to dobry sprzęt.
Też tak kiedyś poszłam do ginekologa w 6+5, sprzęt z 2000 roku, nic kompletnie nie znalazł, nastraszył tylko. Na następny dzień poszłam do innego z nowym sprzętem i już nawet serduszko było 🤗Clausix lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -