X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne AMH a szansa zajścia w ciążę
Odpowiedz

AMH a szansa zajścia w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Cari09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithela wrote:
    Dziękuję Cari 🥰 właśnie kupiłam sobie dzisiaj koenzym, omega 3 i do tego mam moja witaminę d3 na receptę 20 000UI, plus cały czas od kilku miesięcy pregna start. Umówiłam się jeszcze na cito do endokrynologa żeby wyprowadzić moją vit D do porządku.. bo od kilku lat sobie z nią nie radzę :(
    Jest juz wiedze plan, więc trzymam kciuki :) 🤞Pozatym sprawidzialabym, czy nie masz jakiś cyst/torbieli, pasożytów (one niestety lubią zaniżać wynik AMH, a po wyleczeniu jest duzo większy). Z opcji dodatkowych jests tez mezoterapia jajnikow (aby pobudzić je).

• eithela Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cari09 wrote:
    Jest juz wiedze plan, więc trzymam kciuki :) 🤞Pozatym sprawidzialabym, czy nie masz jakiś cyst/torbieli, pasożytów (one niestety lubią zaniżać wynik AMH, a po wyleczeniu jest duzo większy). Z opcji dodatkowych jests tez mezoterapia jajnikow (aby pobudzić je).
    Ja jestem takim charakterem, że na wszystko muszę mieć plan, inaczej nie funkcjonuję. Jutro wizyta w klinice, w międzyczasie dziś rano zadzwonili że zakwalifikowaliśmy się z listy oczekującej na IVF, więc jestem pełna nadziei. Boję się tylko co jutro usłyszę, że nie ma szans, że dawstwo. Oczywiście po jakimś czasie, z pomocą psychologa to zaakceptujemy - ale tutaj wiadomo trzeba na trzeźwo i dać sobie czas i swojej głowie na akceptację.

Co do cyst - miałam w maju cystę na lewym jajniku, okres zatrzymany na 52 dni. Pierwsza taka w moim życiu - brałam duphaston. Okres zastartował, nie ma już tej cysty (sprawdzone w USG). Mam jakąś bakterię na pewno - bo śluz ostatnio był żółty, teraz skończyłam okres więc jestem na leczeniu 6 dniowym Clindavag, ale rozumiem nawet jeśli to cysta i wyleczę bakterię/grzyba (cokolwiek tam mam :D) to rezerwa jajnikowa nie powróci, tego się przecież nie da odbudować jeżeli dobrze czytam w internecie?

👩🏻28
    ❌AMH 1,90 2023 rok
    ❌AMH 0,119 VII 2025
    ❌FSH 14,72 VII 2025
    ❌wit. D3 26
    👨🏻 30
    ❌Słaba jakość nasienia;
    ❌10 mln koncentracja; całkowita ilość 35 mln
    ❌Morfologia 1%

✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok

Starania od koniec 2021
    Przerwa - odpuszczenie 2024-2025
    VII 2025 - startujemy od nowa ❤️
  • Cari09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithela wrote:
    Ja jestem takim charakterem, że na wszystko muszę mieć plan, inaczej nie funkcjonuję. Jutro wizyta w klinice, w międzyczasie dziś rano zadzwonili że zakwalifikowaliśmy się z listy oczekującej na IVF, więc jestem pełna nadziei. Boję się tylko co jutro usłyszę, że nie ma szans, że dawstwo. Oczywiście po jakimś czasie, z pomocą psychologa to zaakceptujemy - ale tutaj wiadomo trzeba na trzeźwo i dać sobie czas i swojej głowie na akceptację.

Co do cyst - miałam w maju cystę na lewym jajniku, okres zatrzymany na 52 dni. Pierwsza taka w moim życiu - brałam duphaston. Okres zastartował, nie ma już tej cysty (sprawdzone w USG). Mam jakąś bakterię na pewno - bo śluz ostatnio był żółty, teraz skończyłam okres więc jestem na leczeniu 6 dniowym Clindavag, ale rozumiem nawet jeśli to cysta i wyleczę bakterię/grzyba (cokolwiek tam mam :D) to rezerwa jajnikowa nie powróci, tego się przecież nie da odbudować jeżeli dobrze czytam w internecie?
    Odbudować sie nie da, ale moze przez te przypadlosci o których piszesz wynik jest troche "sztucznie" zaniżony, mozna tez brać pod uwagę błąd diagnostyczny laboratorium (napewno takie sie zdarzają).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 12:32

• nadzieja09 Debiutantka

Wysłany: 30 lipca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Badałam FSH i estradiol w 3 dniu cyklu.

Fsh kolejno ( 8,72-> 15,00->9,1)
    LH (5,00->9,00->2,0)
    Na USG pęcherzyków antralnych było max 3.

Podczas punkcji przy IVF, pobrano tylko 4 komórki, z czego tylko 2 dojrzałe

Jeśli mogłabym coś podpowiedzieć, badałaś może hormony związane z przysadką mózgową? Kortyzol, testosteron, androstendion, dhea-s, 17-OH-progesteron? Masz dość niski stosunek LH:FSH co może być związane z niewydolnością przysadki mózgowej. Stosunek LH:FSH powinien wynosić 0,5-1,5, a najlepiej okolice 1. Jeśli jest niższy to zaleca się zbadanie hormonów związanych z przysadką mózgową, a jeśli wyższy to diagnostyka PCOS

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ