Forum Starając się - ogólne Badania 3 dc
Odpowiedz

Badania 3 dc

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera39 wrote:
    Witam. Czy ktoś mi może powiedzieć coś o moich wynikach, do lekarza idę dopiero w 12dc na monitoring bo od jutra zacznę brać CLO,to będzie pierwszy mój cykl stymulowany.Mam 39lat,moje cykle po poronieniu 27d, 26d,24d a teraz tylko 23dni. Wyniki z 2dc
    LH 7,95 (2,4-12,6)
    FSH 15,13 (3,5-12,5)czyli zły wynik
    Estradiol 40 (12,5-166)
    Prolaktyna 33,87 (4,79-23,30) 2m-ce temu miałam 26 brałam przez ponad miesiąc Bromka i 2tyg.temu odstawiłam a tu teraz jeszcze gorszy wynik.
    Czy może powinnam zacząć od razu brać Bromka żeby nie tracić tego cyklu i obniżać tą prolaktynę?

    U mnie po odstawieniu bromergonu prolaktyna od razu wróciła do wartości sprzed leczenia. Najlepiej brać stale, do pozytywnego testu.

  • Hera39 Przyjaciółka
    Postów: 120 57

    Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już miałaś pozytywny test to od razu odstawiłaś czy stopniowo?
    Poczytałam trochę w necie i się bardziej zdołowałam, ja już chyba nie zaciążę. Poczytałam że stosunek LH do FSH ma być około 1 a mi wychodzi 0.52 więc mój czas z płodnością dobiega końca. AMH miałam robione pół roku temu i było ok.

    listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
    pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
    Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
    Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
    3.08.początek cyklu z antykami.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera39 wrote:
    A jak już miałaś pozytywny test to od razu odstawiłaś czy stopniowo?
    Poczytałam trochę w necie i się bardziej zdołowałam, ja już chyba nie zaciążę. Poczytałam że stosunek LH do FSH ma być około 1 a mi wychodzi 0.52 więc mój czas z płodnością dobiega końca. AMH miałam robione pół roku temu i było ok.

    Odstawiłam od razu. Jaką miałaś wartość AMH?

  • Hera39 Przyjaciółka
    Postów: 120 57

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Odstawiłam od razu. Jaką miałaś wartość AMH?
    Jutro popołudniu będę miała ksero mojej kartoteki z wynikami to Ci napiszę,robiłam badania na NFZ po pierwszym poronieniu,lekarz mi tylko wtedy powiedział że jest ok,a ja nie pamiętam ile było. Od wtedy na żadne badania już mnie nie kierował,więc teraz zmieniłam lekarza.

    listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
    pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
    Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
    Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
    3.08.początek cyklu z antykami.
  • wera 12 Przyjaciółka
    Postów: 288 23

    Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 dziekuje za odpowiedz zrobie tak jak mowisz tym bardziej ze juz mialam 2 razy usuwane polipy i w styczniu ostatni raz jednak lekarz ktory robil mi zabieg nie zrobil mi biopsji endometrium mimo ze informowalam go ze to nie moj pierwszy polip

    START 2014 ;(
  • Hera39 Przyjaciółka
    Postów: 120 57

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Odstawiłam od razu. Jaką miałaś wartość AMH?
    Dziś odebrałam wynik AMH i już się załamałam bój wynik 0,269. Moja rezerwa jajnikowa dobiegła już prawie końca. Czy komuś udało się urodzić dziecko przy takim niskim wyniku?

    listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
    pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
    Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
    Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
    3.08.początek cyklu z antykami.
  • moonik Autorytet
    Postów: 1149 1374

    Wysłany: 2 listopada 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbije temat, może ktoś będzie miał ochotę wypowiedzieć się nt moich wyników

    Prolaktyna - 320,3 (norma 102-496)
    LH - 9,3 (norma 2,4-12,6)
    FSH - 5,8 (norma 3,5-12,5)
    TSH - 1,84 (norma 0,27-4,2) wciąż na lekach
    SHBG - 109 (norma 26,1-110,0) tu w bardzo górnej granicy
    Estradiol E2 - 42 (norma 12,4-233)
    Testosteron 1,1 (norma 0,29-1,67)
    DHEAS - 389 (norma 60,9-337) - Ponad normę !!!
    AMH - 3,53 (1,20 < OK) - nawet ciut lepiej niż 2l temu wówczas był 3,33


    Pierwszy raz robiłam SHBG, DHEAS i Testosteron - wiem, że te badania w całości dają większy obraz niż w pojedynkę, ogólnie większość wydaje się być w normie, ale mam przeczucie, że czegoś nie wiem....

    nzjd3e3k60sbk72h.png
    6dpt - beta 28,6 / 9dpt- beta 198,1 / 11dpt -beta 571,1 🥳/ 16dpt pęcherzyk/ 23dpt jest ❤️
    Zostało 8 ❄❄❄❄❄❄❄❄ blastek
    12.12.2020 -transfer (❄️4.1.2)
    12.2020 - powrót po kolejną śnieżynkę
    mhsv4z179l7mpxmh.png
    11.12.2019 - Urodził się Franciszek (2660g, 50cm) - poród SN
    5dpt -beta 7,9 /7dpt -beta 66,7 /10dpt -beta 226,1 /14dpt -beta 1032.0 / 17dpt-pęcherzyk/24dpt- <3
    1.04.2019 - transfer crio (❄4.1.1 i ❄4.2.2)
    1 ivf/długi/FAMSI/ 5.03.19 punkcja, pobrano 26 komórek, 11 zarodków zamrożonych - hiperstymulacja
    Mąż - obniżona płodność, HBA: 74% DNA 19%, ruchliwość po 1h spada :(
    20.11.17 - sonoHSG - jajowody drożne
    Niedoczynność tarczycy * Hashimoto* Insulinooporność *
    38 lat - starania od 08.2016
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego